GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέδριο Ν.Δ.: Πρόβα εκλογών για την Αντιπολίτευση

Mε τη ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Χ...


Mε τη ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία του σε εκδήλωση του τομέα γυναικών της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε για μία ακόμα φορά πρόβα εκλογών, σημειώνοντας συγκεκριμένα: "θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος". 

Από την πλευρά του ο επίτροπος μετανάστευτης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έστρεψε το ενδιαφέρον της ομιλίας του στα θέματα ασφάλεια και μετανάστευσης, υποστηρίζοντας ότι και τα δύο απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Οι αλλαγές στο καταστατικό

Σε ό,τι αφορά στο τελικό κείμενο ψηφίστηκε με καθολική αποδοχή του προσχεδίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.

Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν.

Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

Μητσοτάκης: Οι γυναίκες θα δώσουν τη νίκη στις εκλογές

Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παράλληλη εκδήλωση του τομέα γυναικών της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος.

«Προέρχομαι από μια γυναικοκρατούμενη οικογένεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αποφάσισε να διατηρήσει την ποσόστωση των γυναικών στα κομματικά όργανα.

«Θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Με τον δικό σας αγώνα θα αντιστραφεί και η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ειδικά σε συνθήκες μεγάλης κρίσης «οι γυναίκες τραβάνε το μεγάλο ζόρι». Όπως είπε, αυτές κρατάνε το νοικοκυριό και κάνουν τρεις δουλειές σε μια, ενώ τόνισε πως με την κοινωνική πολιτική που θα υλοποιήσει η ΝΔ θα στηριχθεί η γυναίκα στην οικογένεια και την κοινωνία. «Θα δώσουμε ευκαιρίες στις γυναίκες να αναδείξουν τα πολιτικά τους ταλέντα. Ξέρουμε πολύ καλά μέσα στα νοικοκυριά ποια είναι η δυνατή φωνή που καθορίζει την ψήφο και των ανδρών και εσείς θα δώσετε τη νίκη στη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στις γυναίκες του κόμματος.

Αβραμόπουλος: Ασφάλεια και μετανάστευση θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα

Η ασφάλεια και η μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου τόνισε στην ομιλία του σε συζήτηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία . « Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η ΝΔ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στέκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο ως Επίτροπος αλλά και « ως ένας δικός σας άνθρωπος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο και τα δύο αυτά θέματα αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας πως η πίεση είναι ιδιαίτερα ασφυκτική για την Ελλάδα και την Ιταλία. « Η συνεργασία ήταν δύσκολη γιατί δυστυχώς άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέσα στις χώρες, ξενοφοβικές, λαϊκίστικες τάσεις, άρχισε όμως να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως αυτό που σήμερα βιώνει είναι ένα crash test. «Ηρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς αυτούς τους ανθρώπους» τονίζοντας πως η Ευρώπη θα είναι πάντα τελικός προορισμός. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο ορισμός του «πολιτικού ασύλου» είναι σαφής ασκώντας κριτική στην Ελλάδα για το ότι δεν δημιούργησε έγκαιρα τους αντίστοιχους μηχανισμούς υποστήριξης. « Ναι θα παρέχεται άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται, όμως οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. « Η συμφωνία πρέπει να εμφανιστεί» είπε ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα κάνει καμία παραχώρηση απέναντι στις αξίες της. « Η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της για να βρει τον δρόμο της Ευρώπης ανοιχτό» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την ασφάλεια ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και εξήρε τη συνεισφορά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εξέφρασε όμως για μια ακόμα φορά την ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση διέλυσε ό,τι είχαμε πετύχει

Επίθεση στην κυβέρνηση με σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να διαλύσει ό,τι με κόπο του λαού είχε επιτευχθεί την περίοδο 2012-2014.

Η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από σήμερα, ότι είχαμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα.

"Υπήρξαν και λάθη. Η βελτίωση δεν είχε φτάσει στην καθημερινότητα και του τότε υπερφορολογημένου πολίτη. Δώσαμε την εικόνα ότι μας είχε κυριεύσει μεταρρυθμιστική κόπωση. Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε την τιτάνια προσπάθεια που είχαμε κάνει εκείνη τη διετία. Περιοριστήκαμε σε συγκρουσιακή λογική. Οφείλουμε έστω και τώρα να υπερασπιστούμε και να εξηγήσουμε στο σύνολο το έργο της περιόδου εκείνης", είπε μεταξύ άλλων και επέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πως ποτέ άλλοτε άλλη κυβέρνηση δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η κα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι η χώρα σήμερα είναι πάλι σε οριακό σημείο και μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο. Αποτυχημένη η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα βουλιάζει.

"Εφιαλτικό περιβάλλον για την ελληνική κοινωνία. Οι ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται και η κατεδάφιση δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία αλλά παντού. Είμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του προσφυγικού που μετεξελίσσεται με ευθύνη της κυβέρνησης σε κρίση της εξωτερικής μας πολιτικής", συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η ΝΔ καλείται να βγάλει με δύο προϋποθέσεις: Ξεκάθαρο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα.

"Μόνο έτσι θα ανοίξει και πάλι το κόμμα τις πόρτες του στην κοινωνία. Η ΝΔ να γίνει και πάλι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης. Η ήρεμη δύναμη της προόδου και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας. Ο συντηρητικός απομονωτισμός δεν μας ταιριάζει. Ο εμμονικός ελιτισμός δεν μας εκπροσωπεί. Είμαστε η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού", πρόσθεσε.

Μπακογιάννη: Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ επισημαίνοντας πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους. Η κα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται.

«Κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο, η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα νέα μέτρα και την φοροεπιδρομή» τόνισε επισημαίνοντας πως χρειάζεται ανασχεδιασμός με εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα. «Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, διαλύει την υγεία και την πρόνοια, τη δικαιοσύνη και την παιδεία, η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη» τόνισε επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει τη ΝΔ. Η κα Μπακογιάννη στήριξε τις προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό και κατέθεσε δική της πρόταση σύμφωνα με την οποία η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα πρέπει να έχει και αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η ΝΔ κάνει τη στροφή προς το κέντρο και τις κοινωνικές ομάδες που μέχρι τώρα της είχαν γυρίσει την πλάτη. « Όποτε η ΝΔ ακομπλεξάριστα άνοιξε τις πόρτες της και έκανε ανοίγματα, ήταν η ΝΔ του 40-45%. Όταν έκανε στροφή στον εσωτερικό της κόσμο και γινόταν μια ομάδα τότε έχανε τις εκλογές. Ο δρόμος είναι να ανοίξουμε καρδιές και ψυχές, να ενώσουμε την κεντροδεξιά και το επόμενο συνέδριο της ΝΔ θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε η κα Μπακογιάννη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση