GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό

Το μεσημέρι εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό, που εγκρίθηκε επί της αρχής από τις συναρμόδιες Επιτ...


Το μεσημέρι εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό, που εγκρίθηκε επί της αρχής από τις συναρμόδιες Επιτροπές, χθες Πέμπτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισήμανε  ότι το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα γιατί έναν τέτοιο νόμο έπρεπε να τον έχουμε από το 2013, «αλλά δεν τον είχαμε», ενώ η αντιπολίτευση στηλίτευσε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για την επιλογή της να το φέρει με αυτή διαδικασία αλλά και για την ουσία του νομοθετήματος και μίλησε για «αποτυχία» που οδήγησε σε αδιέξοδο.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ, επιφύλαξη να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια εξέφρασαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταψήφισαν η ΧΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα επιστρέφουν από την Ελλάδα στην Τουρκία οι πρώτοι 500 πρόσφυγες-μετανάστες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Άγκυρας με την ΕΕ. 

Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 52.046 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση