GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eπίθεση του Αμβρόσιου κατά του Πάπα!

Πυρά κατά του Πάπα Φραγκίσκου με αφορμή την επίσκεψή του στη Λέσβο εξαπέλυσε ο Αμβρόσιος. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αι...


Πυρά κατά του Πάπα Φραγκίσκου με αφορμή την επίσκεψή του στη Λέσβο εξαπέλυσε ο Αμβρόσιος. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας χαρακτήρισε τον Ποντίφικα «υπηρέτη της πλάνης» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτόν».
Αναλυτικά το σχόλιο του Αμβρόσιου:  
Ο Πάπας Ρώμης κ. Φραγκίσκος επισκέπτεται την νήσο Λέσβο. Τα πράγματα θα δείξουν πόσο χρήσιμη θα είναι η επίσκεψις αυτή. Οπωσδήποτε η επίσκεψις του Πάπα είναι μια ευκαιρία, ώστε να λάμψη το μεγαλείο Του, το κοσμικό μεγαλείο Του. Διότι ο Πάπας δεν είναι μόνον θρησκευτικός Ηγέτης, δηλαδή Πατριάρχης των Ρωμαιοκαθολικών, αλλά και αρχηγός Κράτους, Αρχηγός του Κράτους του Βατικανού.
Εν τούτοις αν ατενίσουμε τον Μεγάλο Επισκέπτη μας ως θρησκευτικό Ηγέτη, δυστυχώς δεν μπορούμε να νοιώθουμε υπερήφανοι γι’ Αυτόν. Για πολλούς και σοβαρούς λόγους!
Αλλά και για ένα ακόμη πρόσθετο λόγο:
Ο Πάπας της Ρώμης δεν ευρίσκεται εις πλάνην μόνον ως προς το Δόγμα, δηλαδή την Ευαγγελική αλήθεια, αλλά και εξ απόψεως χριστιανικής Ηθικής!
Ιδού η απόδειξις:
Προ ολίγων μόλις ημερών, εξέδωσε ΜΗΝΥΜΑ υπέρ των ομοφυλοφίλων. «Ιστορική στροφή έκανε χθες ο Πάπας Φραγκίσκος, ανοίγοντας και επισήμως τις πόρτες της Εκκλησίας στους ομοφυλοφίλους. Κάλεσε την Καθολική Εκκλησία να γίνει πιο ανεκτική στην πράξη, χωρίς να αλλάξει κάποιο από τα επίσημα δόγματα. Ο Πάπας προέτρεψε τους ιερείς σε όλο τον κόσμο να αποδέχονται τους ομοφυλοφίλους, τους διαζευγμένους πιστούς και όσους ζουν σε «παράτυπες» καταστάσεις» (βλ. ΕΣΤΙΑ, 9.04.2016).
Ωραία, κατ’ αρχήν είναι τα λόγια αυτά και αποδεκτά από κάθε σωστό χριστιανό! Υπάρχει όμως ένα κενό, ένα μεγάλο κενό! Ώφειλε ο Πάπας πρώτα να καταδικάσει το πάθος της ανωμάλου σαρκικής επαφής, της ομοφυλοφιλίας, και έπειτα να συστήσει την συμπάθεια προς τους κυριευμένους από το πάθος αυτό!
Και τούτο, διότι η Εκκλησία καταδικάζει την αμαρτία, δέχεται όμως τον αμαρτωλόν, όταν αυτός προσέρχεται εν μετανοίᾳ στους κόλπους Της και ζητεί το έλεος του Θεού.
Υπερασπιστή μας επικαλούμεθα τον Άγιον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο οποίος κάποτε είπε τα λόγια ταύτα: «… Οὐ τόν ἄνθρωπον ἀποστρέφομαι, ἀλλά τήν πλάνην μισῶ καί ἐπισπάσασθαι ν’ ἀποσπάσω τόν ἄνθρωπον (ἀπ’ αὐτήν) βούλομαι».
Αγιώτατε Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκο,
Λυπούμεθα πολύ, αλλά δεν μπορούμε να Σας δώσουμε την καρδιά μας!
Δεν μπορούμε να Σας δώσουμε ένα κομμάτι της καρδιάς μας, διότι είσθε Υπηρέτης της πλάνης!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση