GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε το ΔΝΤ να μας εκβιάσει για το χρέος

«Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού είναι ξεκάθαρες, αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί με επιτυχία και συνεχίσει να...


«Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού είναι ξεκάθαρες, αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί με επιτυχία και συνεχίσει να υπάρχει η ανάγκη να γίνει κάτι για την αναδιάρθρωση του χρέους, τότε θα το συζητήσουμε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters.

«Μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να διακρίνω από την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους την ανάγκη της αναδιάρθρωσής του. Προς το παρόν, δεν βλέπω την ανάγκη για αυτό», πρόσθεσε.

Για τη στάση του ΔΝΤ, στον απόηχο της διαρροής των συζητήσεων Τόμσεν-Βελκουλέσκου στην οποία υπήρχε το ενδεχόμενο απειλής του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα προκειμένου να πιέσει τους Ευρωπαίους για ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε απάντησε «η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι συμφωνημένη. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν. Εμμένουμε στις συμφωνίες αλλά και οι άλλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο».

«Κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα κατά γράμμα αν και το συνολικό αποτέλεσμα θα πρέπει να φέρνει τα επιθυμητά νούμερα και οι συμφωνηθέντες όροι να ανταποκρίνονται σε αυτούς που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση