GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Ειδομένη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων. Τα μέλη των Γιατρών των Χωρίς Σύνορα έχο...


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της αστυνομίας των Σκοπίων.

Τα μέλη των Γιατρών των Χωρίς Σύνορα έχουν περιθάλψει δεκάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έχουν τραυματιστεί από σφαίρες καουτσούκ.

«Τα περισσότερα από τα περιστατικά σχετίζονται με αναπνευστικά προβλήματα, που προκαλεί η χρήση χημικών, αλλά έχουμε και κάποιους τραυματισμούς, που μας δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν σφαίρες από καουτσούκ», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος των ΓΧΣ, διευκρινίζοντας ότι σοβαρός τραυματισμός δεν έχει καταγραφεί, αν και σε 2 ή 3 περιπτώσεις χρειάστηκε διακομιδή τραυματιών με το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές τα επεισόδια ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων συνεχίζονται, με κάποια διαστήματα ηρεμίας. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη για εκτόνωση, η κατάσταση είναι σε εξέλιξη», ανέφεραν εκπρόσωποι της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι κοντά στον φράχτη βρίσκονται άλλοτε δεκάδες, άλλοτε εκατοντάδες άτομα και ρίχνουν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των Σκοπίων.

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες είχαν προσπαθήσει να ρίξουν τον φράκτη και να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων. Όταν σε κάποιο σημείο το κατάφεραν οι  Σκοπιανοί αστυνομικοί τους απώθησαν, πίσω προς την ελληνική πλευρά. 

Δείτε επίσης:

Πεδίο μάχης η Ειδομένη - Πλαστικές σφαίρες και χημικά από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση