GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε τα εξής: 1) Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο τέλμα. Η κυβέρνηση χειρίζετ...

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισε τα εξής:

1) Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο τέλμα. Η κυβέρνηση χειρίζεται με τακτικισμούς την δύσκολη οικονομική πορεία της χώρας. Το προσφυγικό αποδεικνύει περίτρανα την απουσία αποτελεσματικού σχεδιασμού για ένα πρόβλημα με επικίνδυνες διαστάσεις. Η απουσία του κράτους είναι κραυγαλέα. Πρόκειται για μία ανθρωπιστική κρίση. Εμείς έχουμε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις τόσο για το προσφυγικό όσο και για την διαδικασία της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση όμως δεν προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα δεν επιλέγει θεσμούς διακομματικής συνεννόησης για την μεταναστευτική πολιτική ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις σε τόσο δύσκολα ζητήματα. Δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν γνωρίζει.

2) Οι διαβουλεύσεις για την αυτόνομη και ισχυρή παρουσία του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου αποτελούν σημαντικά βήματα. Αρκεί να μην περιοριστούν σε ατέρμονες συζητήσεις αποκομμένες από την κοινωνία και ατελείωτα διαδικαστικά σχέδια αποκομμένα από την ουσία.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε άλλωστε με την συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών. Τώρα χρειάζονται αποφασιστικές κινήσεις, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, χωρίς εμμονές με το παρελθόν. Η ίδια η κινητικότητα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα δίνει απαντήσεις, θα συσπειρώνει δυνάμεις, θα δημιουργεί εμπνεύσεις. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ισχυρή κεντροαριστερά, ο ισχυρός προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός χώρος απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και στον αριστερό λαϊκισμό και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

3) Στην υπό διαμόρφωση Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων προτείνεται να συμμετέχουν εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς οι εξής:

Νίκος Τσούκαλης
Θόδωρος Μαργαρίτης
Έφη Παγκάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση