GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός ερμαφρόδιτου

Όταν γεννήθηκε ο Alec Butler, το 1959, θεωρήθηκε ότι ήταν κορίτσι. Αλλά όταν ανατράφηκε ως τέτοιο, συνειδητοποίησε ότι ήταν ερμαφρόδιτο...


Όταν γεννήθηκε ο Alec Butler, το 1959, θεωρήθηκε ότι ήταν κορίτσι. Αλλά όταν ανατράφηκε ως τέτοιο, συνειδητοποίησε ότι ήταν ερμαφρόδιτος -ένας οργανισμός που έχει γεννητικά όργανα που συνδέονται φυσιολογικά και με το θηλυκό και με το αρσενικό φύλο. Στην ηλικία των 12, ο Alec, ένας βραβευμένος κινηματογραφιστής και συγγραφέας, άρχισε να βγάζει γένια και να έχει έμμηνο ρύση. "Ήταν πραγματικά παράξενο για μένα", δηλώνει στο BBC.
"Οι γονείς μου φρίκαραν και με πήγαν σε μια σειρά από γιατρούς. Ουδείς, ωστόσο, δεν ήξερε για το τι εστί ερμαφρόδιτος σε μια μικρή πόλη όπου μεγάλωσα, στον Καναδά. Μάλιστα, ένας γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να με κλείσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, μέχρι να μάθω να ντύνομαι κορίτσι και να βάζω μέικ απ. Αυτό έγινε όταν ήμουν 12, σε μια ηλικία που τα περισσότερα κορίτσια, που έχουν γεννηθεί έτσι, ούτως ή άλλως, δεν κάνουν...", διηγείται.

Ευτυχώς για τον Alec, οι γονείς του δε "συμμορφώθηκαν" με τις νουθεσίες του γιατρού και αντ΄αυτού, απάντησαν: ''θα σε αγαπάμε και μπορείς να επιλέξεις το πώς θέλεις να είσαι". Αυτό ήταν δώρο. Τα περισσότερα ερμαφρόδιτα παιδιά, δεν το έχουν αυτό".
Ο ίδιος συνεχίζει τη περιγραφή της ζωής του:
"Έχω μια πολύ δεμένη οικογένεια. Είχα πλάκα, και μπορούσα να διασκεδάσω τους άλλους μιμούμενος τον Έλβις Πρίσλεϊ. Πάντα με ενδιέφερε η τέχνη και το γράψιμο. Οι γονείς μου ανήκαν στην εργατική τάξη αλλά πάντα είχαμε βιβλία στο σπίτι, εγκυκλοπαίδειες που πραγματικά ρουφούσα... Η οικογένειά μου με αποδέχτηκε όπως ήμουν. Το δύσκολο για εκείνη την εποχή, ήταν το να είσαι κορίτσι και να θέλεις να φορέσεις παντελόνια. Ένοιωθα έντονη πίεση το να παίρνω γυναικείες ορμόνες αν και ήθελα να είμαι πιο αρσενικός - ήθελα να είμαι αγόρι. Στο σχολείο, δεχόμουν bullying. Ανησυχούσα, ότι θα με έλεγαν τρελό οπότε προσπαθούσα να ταιριάξω, να μη μπλέκω σε φασαρίες. Αλλά αν έχεις ένα σώμα σαν το δικό μου, τότε δε μπορείς να αποφύγεις τα μπλεξίματα. Οι άνθρωποι μπερδεύονται. Είχα πρόβλημα γιατί μου άρεσε ένα κορίτσι και της άρεσα και εγώ, αλλά όλα πήγαν στραβά, γιατί ήμουν ερμαφρόδιτος και στην πραγματικότητα δεν ήμουν ούτε αγόρι.
Με έλεγαν λεσβία, και διάφορα άλλα τέτοια, ενώ συχνά άκουγα να φωνάζουν προς τα εμένα "είσαι αρρωστημένος!" ή μου έγραφαν σημειώματα του τύπου "γιατί δεν αυτοκτονείς;".

Εκείνη τη περίοδο, ζούσαμε σε μια στρατιωτική βάση, στο Oromocto, ανατολικά του Καναδά, γιατί ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός. Επειδή ο πατέρας μου ανησυχούσε για το γεγονός ότι δεχόμουν παρενοχλήσεις στο σχολείο, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και μετακομίσαμε στο Cape Breton- ένα νησί στο Ατλαντικό ωκεανό, το οποίο ανήκει στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας. Αλλά αυτό ήταν περισσότερο καταπιεστικό, γιατί ήμουν τόσο απομονωμένος και οι άνθρωποι είχαν περισσότεροι άγνοια.
Όταν αποφοίτησα από το σχολείο, μετακόμισα στο Τορόντο για να γίνω queer και να ακολουθήσω τα όνειρά μου. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για μένα. Υπήρχαν άνθρωποι που με απειλούσαν στο δρόμο. Μου πετούσαν πράγματα. Κάποιος προσπάθησε μέχρι και να με πατήσει με το αυτοκίνητό του. Σε ένα Gay Pride, με περικύκλωσαν γκέι άντρες και απείλησαν να μου βγάλουν τα ρούχα... Το μήνυμα που θέλω να περάσω στη δική μου κοινότητα, είναι το να είναι περήφανοι για αυτό που είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση