GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πολυσυζητημένος Γιαν Φαμπρ ετοιμάζει έκθεση γλυπτικής στο Ερμιτάζ

O Γιαν Φαμπρ μπορεί να παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών ή αλλιώς Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, όπως τουλάχιστ...


O Γιαν Φαμπρ μπορεί να παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών ή αλλιώς Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, όπως τουλάχιστον επρόκειτο να μετονομαστεί πριν τη φυγή του Βέλγου, ωστόσο ο ίδιος ετοιμάζεται για μία ιδιαίτερα σημαντική έκθεση.

Και μπορεί κάποιοι να προσπάθησαν να του προσάψουν πολλά, προβάλλοντας συγκεκριμένες παραστάσεις και έργα του, ωστόσο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για έναν πολυπράγμονα καλλιτέχνη και πολυσχιδή προσωπικότητα, ο οποίος έχει τον τρόπο να τραβάει την προσοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook στις 21 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει έκθεση σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, όπου θα εκτίθεται η νέα σειρά γλυπτών του καλλιτέχνη που συζητήθηκε όσο κανείς άλλος τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Ποιος είναι...

Ο Φαμπρ έχει παρουσιάσει γλυπτά, κατασκευές, πίνακες στην Αμβέρσα, το Στρασβούργο , το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Γένοβα, το Μόναχο, το Ντύσελντορφ, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη και σε πολλά άλλα μέρη.

Χορογράφος, δραματουργός, σκηνοθέτης και σκηνογράφος όχι μόνο στο θέατρο αλλά και την όπερα, έχει στο βιογραφικό των ταλέντων του θεατρικά έργα καθώς και ταινίες.

Οι σπουδές στο ινστιτούτο Διακοσμητικών Τεχνών και τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών, μαζί με μία εξαιρετική γνωσιακή ενίσχυση από τους γονείς του (μικρός επισκεπτόταν μουσεία με τον πατέρα του και ζωγράφιζε τα ζώα στον ζωολογικό κήπο ενώ η μητέρα του μετέφραζε την γαλλική ποίηση την ώρα του γεύματος) διαμόρφωσαν έναν διανοητικό εξοπλισμό σε πλήρη ετοιμότητα έκφρασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση