GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραζιλία: Στην τελική ευθεία για... την έξοδο η Ρουσέφ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας τελικά δεν εξέδωσε την πολυπόθητη εντολή προκειμένου να ανασταλεί η ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή και τ...


Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας τελικά δεν εξέδωσε την πολυπόθητη εντολή προκειμένου να ανασταλεί η ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή και τελικά ξεκίνησε σήμερα η τριήμερη συζήτηση για την αποπομπή της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.
Βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αποπομπής φώναξαν "Έξω η Ντίλμα" κατά την έναρξη της συζήτησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.
Έχοντας χάσει την υποστήριξη πολλών συμμαχικών κομμάτων, η Ρουσέφ αναμένεται ευρέως να χάσει την ψηφοφορία της Κυριακής.
Στη συνέχεια η διαδικασία θα περάσει στη Γερουσία.  Αν εγκρίνει την αποπομπή της, τότε η Ρούσεφ θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο της χώρας, Μισέλ Τέμερ και η ίδια θα προσαχθεί σε δίκη, που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμα και 6 μήνες.
Η προέδρος της Βραζιλίας τους τελευταίους μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με την λαϊκή κατακραυγή και εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο της Petrobas, κατηγορούμενη για διαφθορά και παραποιημένους προϋπολογισμούς.
Τόσο η ίδια, όσο και μέλη του κόμματός της συνεχίζουν να κάνουν λόγο για πραξικόπημα.
«Υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν μας αφήνουν καμία αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με πραξικόπημα. Το πρώτο είναι ότι η διαδικασία άρχισε χωρίς κάποιο κοινό συμφέρον. Το δεύτερο είναι ότι στη Βραζιλία μπορεί να αποπεμφθεί ένας πρόεδρος μόνο όταν έχει αποδειχτεί ότι έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ισχυριστεί κανείς ότι η πρόεδρος είχε την πρόθεση να διαπράξει κάποιο έγκλημα» δήλωσε βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση