GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακελειό στη Βαγδάτη, ανήμερα μεγάλης σιϊτικής γιορτής

Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί και 38 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά σιϊ...


Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί και 38 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά σιϊτών μουσουλμάνων σε συνοικία της νοτιοανατολικής Βαγδάτης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο χρησιμοποίησε φορτηγό παγιδευμένο με τρεις τόνους εκρηκτικού υλικού. 

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε δρόμο στην περιοχή Ναχραουάν, τον οποίο ακολουθούν οι σιίτες προσκυνητές που πηγαίνουν να επισκεφθούν τον τάφο του Μούσα αλ Καζίμ (κεντρική φωτό), του 7ου από τους 12 ιμάμηδες του σιιτισμού. Ετησίως εκατομμύρια σιίτες προσκυνητές από το Ιράκ αλλά και από το γειτονικό Ιράν επισκέπτονται τον ιερό αυτόν τόπο. 

Μια δεύτερη επίθεση σε σημείο ελέγχου σιϊτών παραστρατιωτικών σημειώθηκε στο προάστιο Ντορά της Βαγδάτης. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση