GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται τα ρομπότ-ταχυδρόμοι!

Στο μέλλον, το γράμμα ή το δέμα στην πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να μην το παραδώσει ο γνώριμος ταχυδρόμος σας, αλλά κάποιο...ρομπότ. ...


Στο μέλλον, το γράμμα ή το δέμα στην πόρτα του σπιτιού σας μπορεί να μην το παραδώσει ο γνώριμος ταχυδρόμος σας, αλλά κάποιο...ρομπότ. Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία (Deutsche Post) ήδη δοκιμάζουν ρομπότ, σε ρόλο βοηθού ταχυδρόμου.
Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός και ο όγκος των αντικειμένων που θα πρέπει να παραδοθούν, τα ρομπότ προβάλλουν ως μια καλή λύση για να δώσουν χείρα βοηθείας στους ταχυδρομικούς διανομείς.
Τα απλά γράμματα φαίνεται να μειώνονται, αλλά η «έκρηξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου διεθνώς σημαίνει ότι ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν μέσω διαδικτύου διάφορα πράγματα, συνήθως πιο βαριά σε σχέση με τις επιστολές, από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Amazon, που θα πρέπει μετά να παραδοθούν στους αγοραστές τους.
Σύμφωνα με τη Deutsche Post, «τα ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις σε τρία έως πέντε χρόνια. Η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη».
Τα υπό δοκιμή ρομπότ δεν είναι ανθρωπόμορφα (αν και στο πιο μακρινό μέλλον μπορεί να συμβεί και αυτό), αλλά μοιάζουν σαν τραπέζια με ρόδες, πάνω στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν αντικείμενα προς παράδοση. Τα ρομπότ θα ακολουθούν τους ταχυδρόμους, βοηθώντας τους να μεταφέρουν τα πιο βαριά πράγματα. Όταν ο ταχυδρόμος σταματά σε μια πόρτα, το ίδιο θα κάνει και ο «βοηθός» του. Όταν αυτός μετακινείται στην επόμενη διεύθυνση, το ίδιο θα κάνει και το ρομπότ.
Οι έως τώρα δοκιμές γίνονται στις εγκαταστάσεις των Γερμανικών Ταχυδρομείων. Το επόμενο πιο φιλόδοξο βήμα θα είναι τα ρομπότ να πηγαίνουν μόνα τους για να παραλάβουν δέματα προς παράδοση. Όμως αυτό θα πάρει χρόνο, καθώς προϋποθέτει την αυτόνομη κίνηση του ρομπότ.
Τα Γερμανικά Ταχυδρομεία εξετάζουν επίσης τη χρήση ταχυδρομικών αυτόνομων ιπτάμενων σκαφών (drones), αλλά και την αξιοποίηση ρομπότ στα κέντρα συλλογής και τις αποθήκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση