GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετανάστες ζήτησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση επαναπροώθησης δώδεκα μεταναστών με το καταμαράν «NAZLI» από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί τη...


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση επαναπροώθησης δώδεκα μεταναστών με το καταμαράν «NAZLI» από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί της Τουρκίας, σε εφαρμογή της απόφασης μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
Σύμφωνα με το Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, λόγω τον προβλημάτων που προέκυψαν και δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους.
Ανάμεσα στους 12 που επαναπροωθούνται, οι 7 είχαν δημιουργήσει στο παρελθόν, πολλά προβλήματα στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, όπου σε καθημερινή βάση δημιουργούσαν επεισόδια και ταραχές.
Την Μεγάλη Τετάρτη θα απελαθούν ακόμα 12 Σύροι μετανάστες, οι οποίοι θέλησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικώς και θα μεταβούν στην Αττάλεια.
Η κατάσταση στη Μόρια εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη, με τους κρατούμενους να πλησιάζουν τους 4.000 και οι οποίοι σιγά – σιγά θα αφήνονται ελεύθεροι να κινούνται στη Λέσβο, χωρίς να μπορούν να φύγουν από το νησί, καθώς το όριο των 25 ημερών κράτησης που υπάρχει, για να εκδοθεί ή όχι απόφαση για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, έχει ξεπεραστεί για τους περισσότερους από τους κρατούμενους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση