GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρθολομαίος στους πρόσφυγες: Ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες, είπε μεταξύ άλλων ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει μια θάλ...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες, είπε μεταξύ άλλων ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει μια θάλασσα ειρήνης».

«Αδελφοί και αδελφές μου, ταξιδέψαμε ως εδώ για να σας κοιτάξουμε στα μάτια, να ακούσουμε τις φωνές σας, να κρατήσουμε τα χέρια σας. Ταξιδέψαμε για να σας πούμε ότι σας νοιαζόμαστε. Για να σας πούμε ότι ο κόσμος δεν σας έχει ξεχάσει. Βρισκόμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε ότι ακόμα και όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται, ο Θεός είναι η δύναμή μας», είπε αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε:

«Ξέρουμε ότι έρχεστε εδώ προσπαθώντας να αποφύγετε τον πόλεμο και την πείνα. Ξέρουμε ότι αναζητάτε ένα ασφαλέστερο, ένα πιο λαμπερό μέλλον. Θρηνήσαμε βλέποντας τη Μεσόγειο να γίνεται ένας τάφος για τους προσφιλείς σας. Θρηνήσαμε καθώς γίναμε μάρτυρες της ευαισθησίας και της κατανόησης των ανθρώπων της Λέσβου».

«Όσοι φοβούνται εσάς, δεν σας κοίταξαν στα μάτια. Όσοι σας φοβούνται, δεν βλέπουν τα πρόσωπά σας, δεν βλέπουν τα παιδιά σας. Ξεχνάνε ότι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία υπερβαίνουν τον φόβο και τις διακρίσεις. Ο κόσμος θα κριθεί από τον τρόπο που σας αντιμετώπισε και όλοι μας θα βρεθούμε υπόλογοι για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε στην κρίση και στις συγκρούσεις από τον τόπο τον οποίο προέρχεστε», πρόσθεσε.

«Η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει ένας τάφος. Είναι ένας τόπος ζωής. Ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου. Το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει μια Θάλασσα Ειρήνης. Προσευχόμαστε οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή σύντομα να τελειώσουν. Προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους της περιοχής. Δίνουμε υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για σας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα μάτια και οι καρδιές του κόσμου», είπε ακόμα.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση