ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας: Ποιοι θέλουν νεκρό τον Ρουπακιά

Share it:

Ο νούμερο... 1 καλύτερα φυλασσόμενος στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλέον ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, τον οποίο φρουρούν στο σπίτι του στον Ταύρο 120 ένστολοι και "μυστικοί" όλο το 24ωρο. Κιαυτό γιατί η ΕΛ.ΑΣ φοβάται ενδεχόμενη απόπειρα κατά της ζωής του, είτε από πρώην «συναγωνιστές» του είτε από άτομα που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.
Το «Έθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητη έκθεση και αποκαλύπτει τα σενάρια για το «χτύπημα» εναντίον του. Πρόκειται για την Έκθεση Τρωτότητας του στόχου και στην πολυσέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα πιθανά σενάρια που «μπορούν να βάλουν κατά του στόχου». Η έκθεση παραδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες στους επιτελείς της ΓΑΔΑ και τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.
Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ρητώς το σενάριο πιθανού χτυπήματος κατά του Ρουπακά από πρώην «συναγωνιστές», καθώς οι συγκεκριμένοι έχουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλά να χάσουν εάν ανοίξει το στόμα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σημαντικό ποσοστό πιθανότητας στο συγκεκριμένο σενάριο. Ως πιθανή μέθοδο μιας ενδεχόμενης απόπειρας, οι συντάκτες της έκθεσης προκρίνουν την εκδοχή της αστραπιαίας επιχείρησης με «πυροβόλο όπλο από απόσταση».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο λόγος που καταγράφηκε ως πιθανό το εν λόγω σενάριο, είναι πως τώρα που ο Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε και έχει επανενωθεί με τους οικείους του έχει βρεθεί σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση, η οποία ίσως τον οδηγήσει να καταθέσει αυθορμήτως στο δικαστήριο ή στις Αρχές όσα γνωρίζει.
Κατά το σκεπτικό των συντακτών της έκθεσης, «ενδεχόμενο χτύπημα κατά του ανθρώπου που ξέρει πολλά», ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό «να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου όπου διαμένει ο στόχος φύλαξης». Όπως επισημαίνεται επίσης στην έκθεση, το οίκημα στο οποίο διαμένει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «έχει μία είσοδο/ έξοδο με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από ρίψη βόμβας μολότοφ να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τόσο οι αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στα φρούρηση όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας».
Σημειώνεται επίσης πως υπό το βάρος των σεναρίων της έκθεσης επικινδυνότητας, τρωτότητας και βλητότητας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη διάθεση μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη φύλαξη του Γ. Ρουπακιά.
Share it:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση