GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για την αξιολόγηση της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας, που θα πραγμα...


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της CIA, με θέμα την αξιολόγηση της μάχης ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο αύξησης του αριθμού των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Συρία, σε μια προσπάθεια προώθησης των πρόσφατων νικών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε επιλογές που θα παρουσιάσει στον Ομπάμα για αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που θα υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις που προετοιμάζονται για μια ευρεία επίθεση ενάντια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Μοσούλη.

Ο Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την μάχη ενάντια στο ΙΚ.

"Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος επιχειρησιακός λόγος για τον πρόεδρο να πραγματοποιήσει εκεί την συνάντηση (σ.σ. στη CIA), δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Φρίντμαν στους δημοσιογράφους. "Πρόκειται απλά για την επόμενη σε μια σειρά τέτοιων συναντήσεων", πρόσθεσε.

Τι δήλωσε ο Κέρι στη Βαγδάτη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που επισκέφτηκε χθες την Βαγδάτη, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δεν προέβη σε αίτημα νέας αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα, πως επιθυμούσε να επαναλάβει την στήριξη του Αμερικανού προέδρου και αντιπροέδρου στον Αμπάντι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολιτική κρίση, με μια οικονομία που καταρρέει και τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως έκανε ξεκάθαρο στον Αμπάνι πως είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στο Ιράκ, ώστε να μην επηρεαστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Νωρίτερα χθες, ο Κέρι συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό και άλλους υψηλόβαθμους ιρακινούς αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση