GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας

Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη...


Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.
Επικεφαλής της πορείας, που ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.
"Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων. Διαμαρτυρόμαστε  και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης" δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης. 
Σύμφωνα με το patranews.gr η μέση ημερήσια απόσταση που θα διανύουν οι συμμετέχοντες θα είναι 27,10 χιλιόμετρα,
Το πρόγραμμα ανά ημέρα έχει ως εξής:
>1η ημέρα, Κυριακή 3 Απριλίου: Πάτρα - Αίγιο, απόσταση 39,71 χιλιόμετρα
>2η ημέρα, Δευτέρα 4 Απριλίου: Αίγιο-Ακράτα, απόσταση 28,08 χλμ.
>3η ημέρα, Τρίτη 5 Απριλίου: Ακράτα -Ξυλόκαστρο, απόσταση 32,73 χλμ.
>4η ημέρα, Τετάρτη 6 Απριλίου: Ξυλόκαστρο-Κόρινθος, απόσταση 33,79 χλμ.
>5η ημέρα, Πέμπτη 7 Απριλίου: Κόρινθος-Αγιοι Θεόδωροι, απόσταση 19,83 χλμ.
>6η ημέρα, Παρασκευή 8 Απριλίου: Αγιοι Θεόδωροι-Μέγαρα, απόσταση 22,79 χλμ.
>7η ημέρα, Σάββατο 9 Απριλίου: Μέγαρα-Ελευσίνα, απόσταση 20,48 χλμ.
>8η ημέρα, Κυριακή 10 Απριλίου: Ελευσίνα-Αθήνα (Σύνταγμα), απόσταση 20,59 χλμ.
Ενδιάμεσες στάσεις προβλέπονται στις περιοχές: Αγιος Βασίλης, Ροδίνη, Καμάρες, Διακοφτό, Πλάτανος, Δερβένι, Λυκοπόρια, Καμάρι, Λέχαιο, Ισθμός, Κινέτα, Στίκας, Νέα Πέραμος, διόδια Μάνδρας.
Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.
Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα. 
Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση