GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ με Λαγκάρντ για την Ελλάδα στη σκιά της διαρροής και της... ανοησίας

Το ελληνικό πρόγραμμα και ο ρόλος του ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους θα συζητήσουν η διευθύντρια το...


Το ελληνικό πρόγραμμα και ο ρόλος του ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του χρέους θα συζητήσουν η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο σήμερα, Τρίτη. Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της διαρροής των συνομιλιών του ΔΝΤ και στις εκατέρωθεν κατηγορίες περί... ανοησίας - μεταξύ της Λαγκάρντ και της Ελληνικής κυβέρνησης. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Π. Τόμσεν, ο οποίος μεταβαίνει στο Βερολίνο.

Από την πλευρά της, η Ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να στείλει στους θεσμούς νέες προτάσεις για τα μέτρα, τόσο από την πλευρά των εσόδων, όσο και από την πλευρά των δαπανών που θα οδηγήσουν στη σύνθεση παρεμβάσεων 1% του ΑΕΠ (επιπρόσθετα του 1% του ΑΕΠ από άμεσους φόρους και 1% από το ασφαλιστικό), οι οποίες όμως θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Η επόμενη συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Στη χθεσινή συνάντηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τέθηκε η ατζέντα των συναντήσεων έως την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ είναι γνωστό ότι στη συνέχεια οι επικεφαλής των ελεγκτών θα αναχωρήσουν για την Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχουν στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Το μπράβο της Λαγκάρντ στη Μέρκελ

Το ρόλο της καγκελαρίου στο προσφυγικό εκθειάζει την Τρίτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

"Η καγκελάριος Μέρκελ και ο γερμανικός λαός επέδειξαν ηγετικές ικανότητες στην ανθρωπιστική προσέγγισή τους για υποστήριξη των προσφύγων", ανέφερε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό της στο Twitter η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση