GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρχισαν οι συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά

Δυστυχώς παρά το ότι κάθε χρόνο έχουμε παρατράγουδα με τα βεγγαλικά μυαλό δεν βάζουμε. Από τη μια οι επαγγελματίες που τα πουλάνε παράν...


Δυστυχώς παρά το ότι κάθε χρόνο έχουμε παρατράγουδα με τα βεγγαλικά μυαλό δεν βάζουμε. Από τη μια οι επαγγελματίες που τα πουλάνε παράνομα και από την άλλη αυτοί που τα αγοράζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τα αγοράζουν μόνο ανήλικοι για το βράδυ της Ανάστασης, αλλά και ανώριμοι ενήλικες που συμπεριφέρονται πολλές φορές πιο επιπόλαια και από παιδιά.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι ξεκίνησαν και θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ η αστυνομία ταυτόχρονα συμβουλεύει τους νέους και υπενθυμίζει ότι τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια.
Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 75χρονου στην Αταλάντη:
Συνελήφθη, χθες (09-04-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ένας 75χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνικών ειδών.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθη ο 75χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος, διότι εντός αποθηκευτικού χώρου του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (1.812) πυροτεχνήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 45χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.
Και στη Θήβα συνελήφθη περιπτεράς
Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 68χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και πώληση κροτίδων και βεγγαλικών.
Ειδικότερα χθες το απόγευμα, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε περίπτερο ιδιοκτησίας του 68χρονου, βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν:
(209) κροτίδες μεγάλου μεγέθους και (72) βεγγαλικά.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες καιιδίως στους γονείς τα εξής :
Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση