GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΥΣΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” egerssi@otenet.gr www.apostoloupanos.gr Στις 19 Απριλίου 2016, σε μια ...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Στις 19 Απριλίου 2016, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο “Χυτήριο” στο Γκάζι, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της, “Πλεύση Ελευθερίας”. Ένας τίτλος ευρηματικός, πιασάρικος, όπως και το έμβλημα του κόμματος: Το καραβάκι με τα έξη (6) πανιά που σχηματίζουν έξη “Δέλτα”. Δηλαδή, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν μόνο για να “φαγωθεί” η Ζωή.

Πόσες και πόσες φορές δεν έγραψα επαινετικά για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων!! Όπως, όταν έγραφα: «…Ωστόσο, το αγκάθι που λέγεται Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατάφεραν “οι θεσμοί” να το ξεριζώσουν από το “κορμί” τους, επιβάλλοντας τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, με έντονα τα σημάδια χειραγώγησης – νοθείας των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Κατάφεραν λοιπόν, να απαλλαγούν από εκείνο το ζιζάνιο που έβλαπτε σοβαρά την υγεία τους!! Μια υγεία που κλονιζόταν βαρύτατα από τις Επιτροπές που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως επί παραδείγματι, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες της – και η οποία έφερνε εκ νέου στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και την “μαύρη” για την ελληνική Κοινωνία, υπόθεση των “κατάμαυρων” ταμείων της γερμανικής εταιρείας Siemens που δηλητηρίασε μεγάλο μέρος του πολιτικού μας Συστήματος. Όταν εκλεγμένοι Βουλευτές, τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έθεσε διαχειριστές της τύχης τους καθώς και της Πατρίδος μας και εκείνοι οι επίορκοι έβαλαν το χέρι όσο περισσότερο γινόταν στο βάζο με το μέλι. Που προδιέθετε την ακύρωση του παράνομου και επιβλαβή για το Δημόσιο συμφέρον “εξωδικαστικού συμβιβασμού” μεταξύ της Siemens και του ελληνικού δημοσίου, ο οποίος παραβιάζεται και αυτός σε όλα του τα σημεία…».

Ενοχλούσαν οι Επιτροπές της Ζωής.
Ή όταν έγραφα: «…Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων, ακολουθεί ο Λογιστικός Έλεγχος του χρέους. Ένας λογιστικός έλεγχος που σύμφωνα με τον Κανονισμό του ESM, θα πρέπει να αναζητήσει τις πιθανές αιτίες δημιουργίας του δημοσίου χρέους μας, αλλά και ανωμαλίες, παρατυπίες και παρανομίες που συνέτειναν στη δημιουργία του. Και στου οποίου τη δημιουργία έχουν τεράστια ευθύνη πρώην Πρωθυπουργοί μας…
Όπως επίσης, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, θα εξετάσει τους ενεχόμενους στη λίστα Λαγκάρντ και που φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να “αθωώσουν”…».

Η μετά τη Ζωή πλεύση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον νεοφιλελεύθερη.
Έτσι, οι δανειστές-τοκογλύφοι “εταίροι” μας και οι υποτακτικοί τους Τσίπρας και Καμμένος, μετά το “φάγωμα” της Κωνσταντοπούλου, οδηγούν το πλοίο Ελλάς κατ΄ ευθείαν στα βράχια. Και επειδή αυτό το καράβι είναι παλαιό σαπιοκάραβο, είναι σίγουρο ότι θα σμπαραλιαστεί. Παίρνοντας στο βυθό της θάλασσας, όλο τον Ελληνικό λαό, όλο το Έθνος των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί μετά από τόσους μήνες να κλείσει την αξιολόγηση της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015 και της είναι αδύνατον. Οι αιμοσταγείς “εταίροι” μας ζητούν και άλλο ελληνικό αίμα. Και αυτή η κυβέρνηση μας οδηγεί στην καταστροφή. Απεδείχθη περίτρανα ότι ούτε αυτή μπορεί να διαχειρισθεί το καταστροφικό σχέδιο της ΝΤΠ κατά της Πατρίδος μας. Αλλοτριώθηκε και αυτή (η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) από άνομα συμφέροντα.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει αντιπολίτευση.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχουν αρχίσει “συντροφικά” μαχαιρώματα, με αρκετή δόση αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού διαπιστώνουν ότι παρ΄ ότι “έκατσε στα τέσσερα” προς τους “εταίρους” μας, εν τούτοις δεν διευκολύνεται από αυτούς πουθενά!!

Έτσι, Παπάς και Φλαμπουράρης, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια εκπροσώπησης του νέου και του παλαιού αντίστοιχα, ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τον αυριανό ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Γιατί, εκεί θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, “πούλησε” το λαό που τον εμπιστεύθηκε, γινόμενος χειρότερος από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Και μια ο λόγος για τη ΝΔ. Πάντα, διαχρονικά, όταν υπήρχε φθορά σε ένα κυβερνητικό κόμμα, περίμενε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Μα σήμερα δεν υπάρχει καν Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το κόμμα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει πουθενά. Δεν έχουν καμιά λύση για την “αυριανή” δύσκολη ημέρα. Είναι ένα κόμμα και ένας αρχηγός, που πατάνε σε απέναντι πεζοδρόμια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρόεδρος της ΝΔ που δεν ελέγχει το κόμμα του!!

Επιβεβλημένη η ίδρυση του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”.
Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη η ίδρυση του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας”.
Οι συγκυρίες ευνοούν την πλεύση αυτού του κόμματος από τη στιγμή που υπάρχει “ούριος άνεμος”. Από τη στιγμή που όποιο άλλο κόμμα και να κοιτάξεις, αντιμετωπίζει φουρτουνιασμένες θάλασσες που το καρτερά η Σκύλα και η Χάρυβδη.
Ωστόσο, στο κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας”, θα πρέπει να μην τους διαφεύγει, ότι ο λαός μας πλέον, δεν δίνει πουθενά “λευκή επιταγή”. Γιατί, όπως λέμε στην Ήπειρο: “όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι”.

Να εκφράσει την Πατρίδα η Ζωή.
Θα πρέπει να καταλάβει η Ζωή ότι η Ιστορία είναι μαζί της. Την ευνοούν όλες οι πολιτικές συγκυρίες. Αρκεί να αφήσει κατά μέρος τις όποιες αριστερές ιδεοληψίες που κουβαλάει και από το οικογενειακό της περιβάλλον. Να ενώσει τον λαό μας. Δεν υπάρχει στις μέρες μας “αριστερά” και “δεξιά”. Υπάρχει μια δυστυχισμένη χώρα και ένας πονεμένος λαός. Ας ενώσει λοιπόν, όλους τους Έλληνες Πατριώτες. Και τέτοιοι βρίσκονται σε όλα τα σημεία του πολιτικού ορίζοντα της Πατρίδος μας!! 

Δυο φορές το ίδιο λάθος, δεν συγχωρείται.

Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο κόμμα του Λαφαζάνη, ήταν τουλάχιστον ατυχέστατη. Το κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας” θα πρέπει να είναι Ενωτικό. Αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή και ανατρέχοντας στα στελέχη που επανδρώνουν το νέο κόμμα, διαπιστώνουμε ότι είναι πρώην Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως όμως, η Ιστορία να καλεί την Ζωή για να παίξει πολυετή ρόλο στις εξελίξεις της Πατρίδος μας. Μην επιλέξει εκείνη να είναι ένας ακόμη διάττοντας αστέρας στο πολιτικό στερέωμα της Ελλάδος.
Μπορεί, αν θέλει, να γίνει η συνέχεια του κινήματος των αγανακτισμένων.
Επίλογος.
Και επειδή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, θα επισημάνω δυο απλά σημεία που χρήσουν άμεσης διόρθωσης.
- Δεν είναι δυνατόν να ορίζεται ώρα έναρξης της εκδήλωσης στο “Χυτήριο” η 7η απογευματινή και η παρουσίαση να αρχίζει μετά από μια ώρα. Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρουσιάζεται μετά από μιάμιση ώρα από την προγραμματισμένη. Δεν μπορείς να υποτιμάς έτσι τον λαό.
- Δεν είναι δυνατόν η υπόκρουση της εκδήλωσης να γίνεται υπό τους ήχους ξένων τραγουδιών και κυρίως υπό τους ήχους του “People have the power”. Χάθηκαν τόσα ελληνικά τραγούδια που θα ξεσήκωναν το ακροατήριο;

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση