GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σβίγκου: Υπάρχουν δύσκολα μέτρα, αλλά η ΝΔ θα έφερνε χειρότερα

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με μέτρα τα οποία θα ακυρώσουν τις δυνατότητες της οικονομίας και μ...


Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει με μέτρα τα οποία θα ακυρώσουν τις δυνατότητες της οικονομίας και με μέτρα με τα οποία η κοινωνία θα επωμιστεί δυσανάλογα βάρη, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Star.

Η κ. Σβίγκου δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα, όπως αυτά της έμμεσης φορολογίας, επισήμανε όμως ότι με τη συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που είχε κάνει η ΝΔ, θα είχαμε περισσότερα μέτρα ύψους 20 δισ.

“Εγώ δεν μπορώ να μπω στη λογική ότι εμείς έχουμε καλύτερο μνημόνιο από το δικό σας. Αλλά πρέπει να δούμε ποια πράγματα απερρίφθησαν, όπως και στις ιδιωτικοποιήσεις, όπου η ΝΔ είχε δεσμευτεί για 23 ιδιωτικοποιήσεις. Όχι για 9 που έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν εξαιτίας της συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε τον Ιούλιο”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πάντως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις η κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “αυτό που διαφαίνεται και με βάση και τις δηλώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς είναι ότι είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης μιας πολύ δύσκολης αξιολόγησης”.

Η κ. Σβίγκου είπε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η πλήρης προστασία των κύριων συντάξεων και προσέθεσε ότι παράλογες απαιτήσεις που θέτει το ΔΝΤ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση. “Δεν γίνεται αυτά που απερρίφθησαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πράγματα που είχε δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, να γίνουν αποδεκτά από τον ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε και χαρακτήρισε θετικό ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν στο “ψυγείο” τα σχέδια από την πλευρά των ακραίων κύκλων του ΔΝΤ για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχολιάζοντας τη στάση που τηρεί η ΝΔ, η κ. Σβίγκου είπε πως “όταν επί ένα επτάμηνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τους δανειστές, βρισκόταν μόνη της ακριβώς επειδή η Αξιωματική Αντιπολίτευση -και τότε όπως και τώρα- είχε επιλέξει να συνταχτεί πλήρως με την πλευρά του ΔΝΤ και με τους υπόλοιπους δανειστές, οι οποίοι και τότε πίεζαν για πολύ σκληρά μέτρα”.

“Τότε λέγανε ότι πρέπει να υπογράψουμε το οτιδήποτε μας δοθεί στο τραπέζι”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για την προσπάθεια ενημέρωσης των προσφύγων, η κ. Σβίγκου είπε πως υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια, από την πλευρά του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας, τις κοινότητες των Αφγανών και των Σύρων που διαμένουν στην Ελλάδα και από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία, για ενημέρωση των προσφύγων ώστε να κατανοήσουν και οι ίδιοι ότι το συμφέρον τους είναι να πάνε σε οργανωμένους χώρους υποδοχής. “Ο εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας δεν είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ευθύνη των Ευρωπαίων”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση