GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση στα Σκόπια

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση στο κέντρο των Σκοπίων. Οι...


Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση στο κέντρο των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν, για ακόμη μία φορά, την παραίτηση του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ για την αμφιλεγόμενη απόφασή του να χορηγήσει αμνηστία σε πολιτικούς, που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την ματαίωση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης καταφέρθηκαν ιδιαίτερα κατά του αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, τον οποίο κατηγόρησαν για «αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης» και για συμμετοχή σε πολλά σκάνδαλα.

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σε αγάλματα και μνημεία που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο των Σκοπίων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αντιαισθητικό, όπως ανέφεραν, χαρακτήρα τους και για το γεγονός ότι δαπανήθηκαν μεγάλα ποσά για αυτά.

Οι διαδηλωτές, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα σε μία κατασκευή, που έχει τη μορφή αψίδας στο κέντρο των Σκοπίων , ενώ έριξαν και απορρυπαντικά στο συντριβάνι γύρω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Η διαδήλωση των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των Σκοπίων, όπως στην Μπίτολα, το Κουμάνοβο και την Στρούμιτσα.

Οι διαδηλώσεις αυτές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, με αφορμή την απόφαση του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ να χορηγήσει αμνηστία σε συνολικά 56 πολιτικούς και συνεργάτες του που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση