GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βρετανός, Πίντερ, που κέρδισε το μπουφάν του Βαρουφάκη

"Μόλις κέρδισα το μαύρο δερμάτινο τζάκετ του Γιάννη Βαρουφάκη στην κλήρωση των Foyles. Αυτό ήταν το θέμα του mail που έστειλε ο ...


"Μόλις κέρδισα το μαύρο δερμάτινο τζάκετ του Γιάννη Βαρουφάκη στην κλήρωση των Foyles. Αυτό ήταν το θέμα του mail που έστειλε ο νικητής της κλήρωσης με έπαθλο το μπουφάν του πρώην υπουργού στα παιδιά του, λίγο μετά την κλήρωση. 

O Βρετανός Μάρτιν Πίντερ ήταν ο τυχερός που κέρδισε το διάσημο δερμάτινο μπουφάν.

Ο Πίντερ κέρδισε στην κλήρωση που πραγματοποίησε ο οικονομολόγος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στο κεντρικό βιβλιοπωλείο Foyle του Λονδίνου.

Γεννήθηκε στο Γουόρινγκτον της βορειοδυτικής Αγγλίας και όπως ο ίδιος λέει στη Realnews "ήρθα στον κόσμο λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα από τα χόμπι μου όταν ήμουν παιδί ήταν να αναγνωρίζω τα μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή. Τότε στο Γουόρινγκτον υπήρχε η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Από εκεί εφορμούσαν τα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού για να επιχειρήσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη", περιγράφει.

Ο νικητής της κλήρωσης σπούδασε οικονομικά και έκανε MBA στη Λωζάννη, όπου πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, δουλεύοντας στο διεθνή Οργανισμό Εργασίας του ΟΗΕ. 

Στα 71 του σήμερα, είναι συνταξιούχος και ζει στο ανατολικό Λονδίνο. Στον ελεύθερό του χρόνο δουλεύει εθελοντικά σε ένα πολιτιστικό κέντρο που έχει στόχο την επιμόρφωση των παιδιών με καταγωγή από την Αλβανία. 

Όταν ερωτήθη γιατί πήγε στην παρουσίαση του Βαρουφάκη απάντησε: "Τα τελευταία χρόνια συνηθίζω να πηγαίνω σε παρουσιάσεις βιβλίων. Από τη μία για να ακούσω τι έχουν να πουν, από την άλλη για να τους ζητήσω να κάνουν μία αφιέρωση σε ένα από τα τρία μου παιδιά". 

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο του Βαρουφάκη αποκάλυψε ότι θα το δώσει στο γιο του Τζον, ο οποίο κάνει διδακτορικό με θέμα το θέατρο και κατά πόσο η λιτότητα έχει επηρεάσει τις θεατρικές παραστάσεις. Για εκείνον το δερμάτινο μπουφάν είναι το σύμβολο μίας νέας πολιτικής, όπως λέει, αυτής του Γιάννη Βαρουφάκη. "Μία πολιτική που μιλάει για ισότητα, σωστή δημοκρατική εκπροσώπηση, ευρεία διεθνή προοπτική πέρα από τα εθνικά σύνορα".  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση