GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον πρόεδρο της Cosco - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και ση...


Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ως σημαντική ημέρα που ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις σε τουρισμό, εμπόριο και πολιτισμό, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά την εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και Cosco.
Πριν έναν χρόνο, είπε ο κ. Δραγασάκης, εκπροσώπησα την κυβέρνηση στην Κίνα, οπού είχαμε ουσιαστικές συζητήσεις και θέσαμε τις βάσεις για ένα τριετές πρόγραμμα συνεργασίας. Αυτή η διαπίστωση στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ο πρώτος είναι ότι οι δυο λαοί εκπροσωπούμε πολιτισμικές παραδόσεις ιστορικού βάθους, είμαστε πολιτισμοί που επηρέασαν την εξέλιξη του κόσμου κατά τρόπο μοναδικό. Ο δεύτερος είναι ότι οι πολιτικές σχέσεις των δυο χωρών, παρά τις διαφορετικές διαδρομές, είναι ανέφελες, χωρίς γκρίζες ζώνες και προβλήματα, υπήρξε και θα υπάρχει στενή πολιτική συνεργασία σε πολλές περιπτώσεις και πολλά διεθνή φόρα. Ο τρίτος πυλώνας είναι ότι υπάρχει στρατηγική σύμπτωση συμφερόντων ανάμεσα στον σχεδιασμό της Κίνας και την επιλογή της να δημιουργήσει εμπορική λεωφόρο συνεργασίας με την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, και η λεωφόρος αυτή περνά από το λιμάνι του Πειραιά. Αυτές οι επιλογές, προσέθεσε, είναι στρατηγικού χαρακτήρα, δεν είναι κάτι πρόσκαιρο, δημιουργούν προοπτικές που αφορούν στις επόμενες δεκαετίες.


1 σχόλιο

  1. . ΤΟ 51% ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΡΕΟΥΣ
    =================================================
    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ, «η συναλλαγή διαρθρώνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο η Cosco Group (Hong Kong) Limited θα καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και θα καταστεί μέτοχος 51% του ΟΛΠ.».
    Όπως παραδέχεται το Ταμείο, τα άμεσα έσοδα από την πώληση του ΟΛΠ, που δεν
    ==============================================================
    εξαρτώνται από άλλους παράγοντες, είναι 280 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα βέβαια δεν θα είναι διαθέσιμα για το ελληνικό κράτος.

    ** Υπενθυμίζεται ότι όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι διαθέσιμα για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, αλλά καταβάλλονται άμεσα για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.

    ** Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (ν.3986/2011, Αρθρο 2 παρ. 14),
    ===========================================================
    «το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε 10 μέρες από την είσπραξη του σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού... και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους».

    ** Ένα χρέος που η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ θεωρούν μη βιώσιμο.

    Το ίδιο θα συμβεί και με τα υπόλοιπα χρήματα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ, δήλαδή
    -------------------------------------------------------------------------------
    τα 88 εκατ. για το υπόλοιπο 16% μέσα στην επόμενη πενταετία.

    **Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 (Κεφάλαιο 3, «Δημόσιο Χρέος»), η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 6 δισ. ευρώ φέτος μόνο για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους της.

    ***Δηλαδή με απλά λόγια,
    η Ελλάδα πούλησε το 51% του μεγαλύτερου λιμανιού της και εισέπραξε χρήματα με τα οποία θα πληρώσει τους τόκους του χρέους της για περίπου δύο εβδομάδες...
    2. ΜΕ ΤΑ 652 ΕΚΑΤΟΜΜΥΘΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΚΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?
    ΑΛΗΘΕΙΑ , ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ?????
    Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ; Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.

    Πόσες ημέρες τόκους πληρώνουμε με τα 652 εκατ. του ΟΠΑΠ?
    ========================================================
    «Δεν πουλάς χαρίζεις!» ... Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.
    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
    Αντώνης Σαμαράς.

    (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή; Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

    Πόσες ημέρες τόκους πληρώνουμε ξεπουλώντας την πατρίδα μας?
    ==================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση