GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο

Στην Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή έγινε η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος με 132 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώ...


Στην Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή έγινε η πρώτη σύγκρουση drone με επιβατικό αεροπλάνο. Το αεροσκάφος με 132 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο.

Ο πιλότος της αεροπλάνου που ερχόταν από Γενεύη, ανέφερε στις αρχές ότι ένα drone χτύπησε το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους όπου και κόλλησε, αλλά κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση για να δουν αν ήταν πράγματι drone, ενώ η British Airways ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος εξετάστηκε από τους μηχανικούς και είναι έτοιμο για την επόμενη πτήση.

Για το περιστατικό οι ειδικοί ρίχνουν το φταίξιμο στους ερασιτέχνες που χειρίζονται τα drones και όπως αναφέρουν δεν υπολογίζουν σοβαρά τους κινδύνους που υπάρχουν. Εκπρόσωπος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται να πετούν drones κοντά σε αεροδρόμια και αν κάποιος παραβεί τους κανονισμούς κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιλότοι έχουν αναφέρει ότι drones βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στα αεροσκάφη τους την ώρα που απογειώνονται ή προσγειώνονται σε μεγάλα αεροδρόμια. Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο επιχειρούν να θέσουν νέους κανονισμούς σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους χρήστες drones μακριά από τον εναέριο χώρο τους. Το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στο Λονδίνο, φανταζόμαστε θα επισπεύσει τις διαδικασίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση