GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurogroup: Πώς μας φόρτωσαν 3,5 δισ. νέα μέτρα!

Το νέο consensus μεταξύ  Γερμανών και ΔΝΤ πέρασε ξεκάθαρη γραμμή στο Eurogroup στο Άμστερνταμ που ασχολήθηκε με την Ελλάδα. Πλέον είν...


Το νέο consensus μεταξύ  Γερμανών και ΔΝΤ πέρασε ξεκάθαρη γραμμή στο Eurogroup στο Άμστερνταμ που ασχολήθηκε με την Ελλάδα.
Πλέον είναι και από τους Ευρωπαίους στο τραπέζι το πακέτο μέτρων 3,5 δισ. ευρώ το οποίο θα πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή και να εφαρμοστεί αν η Ελλάδα χάσει τους στόχους το 2018. Πρόκειται για ένα νέο σκληρό πακέτο φόρων και άλλων μέτρων που οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θέλουν ως δικλείδα ασφαλείας.
Η Ελλάδα απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, παραδέχτηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η συνεργασία μεταξύ των Θεσμών και της Ελλάδας ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε ότι έγινε σημαντική πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, είπε και αποκάλυψε: «Συμπεράναμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που θα εφαρμοστεί μόνο αν είναι απαραίτητο.
Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν.
Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό».
«Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποίησης μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη.  Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος», είπε.
Ανάλογη ήταν η στάση της Κριστίν Λαγκάρντ. «Είμαι πολύ χαρούμενη που είδα ισχυρή στήριξη στο θέμα των έκτακτων μέτρων. Αυτά τα μέτρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει το Ταμείο. Πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι αξιόπιστα και να υπάρξει ο μηχανισμός με βάση τον οποίο θα ενεργοποιηθούν.
Η ομάδα μου είναι έτοιμη να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να δουλέψει. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δυο μέρες», τόνισε.
Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά αναδιάρθρωση.
Η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων που ζητά η τρόικα ύψους έως 3,5 δισ. ευρώ (μέτρα που θα ψηφιστούν τώρα, αλλά θα εφαρμοστούν εάν χρειαστεί και έως το 2018), αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν την Πέμπτη το πρωί μεταξύ Αθήνας και δανειστών, προέκυψε σημαντική σύγκλιση σε όλα τα ανοικτά μέτωπα του ελέγχου με εξαίρεση το θέμα των προληπτικών μέτρων.
Οι δανειστές επιμένουν σε αφορολόγητο όριο κοντά στα 8.000 ευρώ, ενώ προτείνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, όπως και του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε βιβλία, εφημερίδες.
Στις απαιτήσεις τους περιλαμβάνονται και περικοπές στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.
«Έγινε πρόοδος και υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης», δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μιλώντας για το πακέτο προληπτικών μέτρων ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι «τα έκτακτα μέτρα είναι μια ασφάλεια για την περίπτωση που κάτι συμβεί».
«Καθώς είμαστε ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας έχουμε συμφέρον να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για το θέμα του χρέους, για το οποίο πάντως δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα», ξεκαθάρισε.
Επισήμανε δε ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες που δεν έχουν υπάρξει πληρωμές, λέγοντας πως «στερεύει η ρευστότητα στην Ελλάδα».

4 σχόλια

  1. Μπράβο που λες Τσακαλώτε ΟΤΙ η Ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει νομοθέτηση προληπτικών μέτρων...την πλάκα που έχετε εσείς οι αριστεροί του κώλου δεν λέγετε.....

    Άκου Τσακαλώτε ΚΆΒΑ άφηναν παλαιότερα τα μπουκάλια ποτού που δεν μπορούσαν να ποιούν στα νυχτομάγαζα... Η ΚΑΒΑ λοιπών δεν είναι για εμάς άλλα για αυτούς ώστε να έλθουν να μας
    ΞΑΝΑγλεντήσουν ΔΩΡΕΆΝ....

    φυλάξετε λοιπών την κάβα τον ανθρώπων ώστε να έλθουν να σας ΞΑΝΑγλεντήσουν ΝΑ ΓΑΜΉΣΟΥΝ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΣΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά οι δανειστές γελάνε με τους Έλληνες...Απορούν πώς τα δέχονται αδιαμαρτύρητα όλα αυτά που οδηγούν στην καταστροφή της χώρας τους και των ζωών τους...

    Αντί για βλακώδεις 24ωρες απεργίες, όλα τα σωματεία πρέπει να κάνουν συνειδητά και μαζικά στάση πληρωμών....γιατί το Δεν πληρώνω έγινε Δεν έχω να πληρώσω....Όσοι όμως ΈΧΕΤΕ να πάτε να τους τα ακουμπήσετε ..αλλά πόσο θα αντέξετε και εσείς;;;

    Το έργο τους το είδατε... Όλων.... Όλοι αυτοί είναι ένα σύστημα.... Ένα σύστημα διαίρεσης των Ελλήνων και ξεπουλήματος της χώρας...

    Αν μετά από αυτά τα έξι χρόνια, υπάρχουν ακόμα Έλληνες που περιμένουν κάποιο κόμμα ή κάποια οικουμενική κυβέρνηση για να κάνουν μια ακόμα ανάθεση, περαστικά τους....ούτε τα παιδιά σας, ούτε τα εγγόνια σας θα βρουν Ελλάδα.... Προτεκτοράτο θα βρουν....

    Εδώ που έφτασε η Ελλάδα, η μόνη πατριωτική στάση είναι η στάση πληρωμών ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ... Εμείς να το γλεντήσουμε όλοι μαζί , ΕΜΕΙΣ ΝΑ το σπάσουμε το μαγαζί που λέγετε Ελλάδα να βρουν ΜΌΝΟ ΜΠΆΖΑ...ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΣΟΚΟΙ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΕΟΙ..ΑΝΕΛ ..ΌΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ….?

    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας ή, και ξένος,
    που μετά τα όσο τρομερά συνέβησαν και συμβαίνουν, να πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, γιος του Παύλου Τσίπρα , συνεργάτη της Χούντας, μπορεί με οιονδήποτε τρόπο να προσφέρει έστω και το ελάχιστο στην πρόοδο, στην ευμάρεια, στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
    *Πρώτα από όλα ο νέος ‘’αμερικανός ’΄..Μπερίσσα της Αλβανίας, φαίνεται, από όσα λέει και κάνει, ότι εκπροσωπεί το Αμερικάνικο κατεστημένο στην Ευρώπη και αγωνίζεται με όσες δυνάμεις ‘’του παρέχουν’’ να δημιουργήσει το χάος, που είναι προάγγελος της καταστροφής και της διάλυσης .
    *Ρηχός , αγράμματος και ακαλλιέργητος, προσβάλλει με την παρουσία του και μόνο, την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Κοιτάξτε τις ‘’στάσεις’’ και την ‘’γλώσσα του σώματος’’, για να αντιληφθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι ο Αλέξης θα μπορούσε ΑΝΕΤΑ να ηγείται ενός ‘’Καφέ’’ για αρχοντοχωριάτες, σαν αυτά που γέμισαν τις πόλεις μας.
    *Με αυτές τις ‘’αρετές’’ εφοδιασμένος, μάζεψε γύρω του όλη αυτή την αφρόκρεμα του λεγόμενου ‘’Υπουργικού συμβουλίου’’. Είναι πράγματι, μετά την ‘’εικόνα’’ του Αλέξη, η εικόνα που μιλά από μόνη της μπορεί να εκφράσει το μέγεθος της εκλογικής μας αποτυχίας και της εθνικής μας κατάπτωσης.
    *Θυμηθείτε τι έλεγε ο Αλέξης, τις μας υπεσχέθη και ρωτήστε τον, τι σχέση έχουν αυτά που έλεγα με αυτά που κάνει?
    *Υπάρχει έστω και η παραμικρή ‘’συγγένεια’’-σχέση, των όσων έλεγε και υποσχόταν με όσα κάνει σήμερα?
    *Με τίνος την άδεια, την εντολή, την εξουσιοδότηση προβαίνει στην ΕΣΧΑΤΗ αυτή ΠΡΟΔΟΣΙΑ , επικαλούμενος πρόστυχα , άνανδρα και ύποπτα, ότι ‘’εκτελεί το πρόγραμμα-συμφωνία’’ με το λαό?
    *Ποιος ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΕ τον Αλέξη Τσίπρα να προβαίνει σε αυτόν τον ευτελιστικό καταστροφικό και προδοτικό σταλινικόν ‘’ελιγμό ΑΠΑΤΗΣ’’ εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων?
    *Που είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και που η ΡΟΜΦΑΙΑ ΤΗΣ?
    *Που βρίσκεται και τι κάνει ο Πρόεδρος της δημοκρατίας?
    *Πως ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ αυτή την προδοσία της λαϊκής εντολής για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα που μας υπεσχέθησαν?
    *Τι σχέση έχουν αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, με όσα κάνει σήμερα?
    *Μήπως η εκλογή του και η επιλογή του από τον κ. Τσίπρα , αποτελεί και ‘’φραγμό’’ στην εκτέλεση των καθηκόντων του?
    *Η ΧΟΥΝΤΑ ‘’ωχριά’’ μπροστά στο αντισυνταγματικό αυτό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ! που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.

    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΧΟΛΙΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
    Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση