GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπυράκη: Θα επανέλθουν τα σενάρια για Grexit εάν…

«Η κυβέρνηση σήκωσε μια αχρείαστη ένταση την ώρα που είναι προφανές ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιείται πια ως θεσμικός σύμβουλος», είπε, μιλώντας...


«Η κυβέρνηση σήκωσε μια αχρείαστη ένταση την ώρα που είναι προφανές ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιείται πια ως θεσμικός σύμβουλος», είπε, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και υπογράμμισε ότι αυτό που επείγει είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όπως επισήμανε η κ. Σπυράκη αυτή τη στιγμή το συμφέρον της χώρας είναι να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα οι διαδικασίες με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης, καθώς -όπως είπε- ελλοχεύει ο κίνδυνος να επανέλθουν τα σενάρια περί Grexit. «Να προχωρήσουμε γρήγορα στη συμφωνία και στην εκταμίευση της δόσης διότι διαφορετικά θα επανέλθουν τα σενάρια για το Grexit. Τα έφερε χθες μπροστά η Goldman Sachs και τα φέρνουν μπροστά οι αγορές» τόνισε, ενώ αναφερόμενη στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι πατριωτική στάση δεν είναι η ανταλλαγή επιστολών με την κ. Λαγκάρντ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα προστατευθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των μικροεπιχειρηματιών.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθύμισε ότι ζητήθηκε η συνδρομή του στο ελληνικό πρόγραμμα από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Και συνέχισε λέγοντας ότι «η τακτική του είναι να πιέζει στη διευθέτηση του χρέους και ταυτόχρονα να προχωρά σε υποτίμηση του νομίσματος, αλλά» – όπως συμπλήρωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής – «το κοστούμι αυτό που φτιάχνει το ΔΝΤ δεν ταίριαζε στην περίπτωση της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση