GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H BOMBA Προβόπουλου (για την έκθεση του ΔΝΤ από το 2008) ανατινάζει Καραμανλή-Αλογοσκούφη!

Spyros Karanikolas Η είδηση της ημέρας που δεν ακούστηκε (σχεδόν) πουθενά, αλλά προκαλεί σοκ και δέος: Μετά από τόσα χρόνια που έχουμ...

Spyros Karanikolas

Η είδηση της ημέρας που δεν ακούστηκε (σχεδόν) πουθενά, αλλά προκαλεί σοκ και δέος:

Μετά από τόσα χρόνια που έχουμε ματώσει ως λαός, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, αποκάλυψε μία μεγάλη αλήθεια.... ότι δηλαδή ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα, είχε συντάξει έκθεση το 2008 (!!) για την Ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγιζε ότι το χρέος κάθε μορφής του Ελληνικού κράτους..... θα ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ (!!!!!!), ενώ η Ελληνική πλευρά τον παρακάλεσε να μην δημοσιεύσει την έκθεση του αυτή, γιατί...... «θα γινόταν χαμός»!

Ελπίζω μετά και από αυτήν την τρομερή αποκάλυψη, όλοι -ακόμα και οι πιο φανατικά αμετανόητοι- να αντιληφθούμε πώς ο Πρωθυπουργός της ταβέρνας και του Μπαιρακτάρη, διέλυσε και χρεοκόπησε τη Χώρα και πέταξε τη βόμβα της χρεοκοπίας στα χέρια του Γ. Παπανδρέου και του Πασόκ, όπου με αίσθημα εθνικής και όχι κομματικής ευθύνης, επωμίστηκαν ένα βάρος που δεν τους αναλογούσε, ενώ ο Καραμανλής δραπέτευσε από τις εγκληματικές του ευθύνες.

Τελικά ποιος ήταν ο εμπρηστής της χρεοκοπίας και η αιτία του μνημονίου και ποιος ο πυροσβέστης;

Αυτά, γιατί εάν δεν ξέρουμε την αλήθεια για την πραγματική αιτία...απλά θα συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα κόσμο συνομοσιολογίας και ατέρμονων ψεκασμών.
-------------------------------------------------------------------------
Καταπέλτης για τον πρώην πρωθυπουργό η αποκάλυψη Προβόπουλου

Αποκάλυψη του πρώην διοικητή της Τράπεζας Της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου , από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΤ, για προειδοποιήσεις Μπομπ Τράα σχετικά με το ύψος του χρέους το 2008.

Σύμφωνα με τον κύριο Προβόπουλο, ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την Ελληνική οικονομία ,στην οποία υπολόγιζε ότι το χρέος κάθε μορφής του Ελληνικού κράτους ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ ! ενώ η Ελληνική πλευρά τον παρακάλεσε να μην δημοσιεύσει την έκθεση του αυτή, γιατί «θα γινόταν χαμός» .

Αυτή ήταν η πραγματικότητα και έκαναν πως δεν την έβλεπαν ανέφερε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης , ενώ συμπλήρωσε ακόμη ότι το 2008, το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων άγγιζε το 400% του ΑΕΠ .

5 σχόλια

  1. Ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα, είχε συντάξει έκθεση το 2008 (!!) για την Ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγιζε ότι το χρέος κάθε μορφής του Ελληνικού κράτους..... θα ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ (!!!!!!), ενώ η Ελληνική πλευρά τον παρακάλεσε να μην δημοσιεύσει την έκθεση του αυτή, γιατί...... «θα γινόταν χαμός»!
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Να μπει φυλακή αμέσως ο Προβόπουλος.... 800% το ΑΕΠ ΤΟ -2008--2009 και το έκρυβαν!!!!!!! και τώρα θέλουν να κάνουν πρόεδρο του ταμείου εκποιήσεις της Ελληνικής περιουσίας τον Μπομπ Τράα;;;... Ακούστε κύριοι πολίτικοι ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ και sia ήλθε η ώρα για να τα σώσουμε όλα, αλλά ΘΑ πρέπει να τα ρισκάρουμε όλα.... Αυτός που δεν τολμάει τίποτε, δεν έχει ελπίδα και για τίποτε.. Αυτός που φοβάται ότι θα κατακτηθεί, είναι σίγουρος για την ήττα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΤΟΥ 2008
    ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…
    ====================================================
    Σεισμό προκαλούν σήμερα, οι καλά ‘’φυλαγμένες’’ δηλώσεις του Αλογοσκούφη που είδαν το φως , στις οποίες ομολογεί, ότι ΔΕΝ τον άφησαν, από το 2007, να πάρει σκληρά και αναγκαία μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε .
    ΩΣΤΕ, ο Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα ?
    ===============================================
    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποκαλύπτει: ΔΕΝ πήραμε μέτρα γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος. Η εξομολόγηση Αλογοσκούφη, έστω και αργά, ‘’προϊδεάζει’’ τι θα επακολουθήσει σύντομα, αλλά δεν απενοχοποιεί όλους όσους και ήξεραν και ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ !!! Σύμφωνοι, ο υπουργός δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα την κύρια ευθύνη την φέρουν πολλοί. Απεχώρησε γιατί βρήκε μεγάλη ΑΡΝΗΣΗ στην αποδοχή και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εξυγίανσης. Σύντομα όλοι θα μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν, ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και από το 2007 ‘’συζητούσε’’ με τους Ευρωπαίους την δυνατότητα και την πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
    Στο Eurogroup του 2008
    για τη αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τον Στρος-Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που εφάρμοσαν το 2010, αλλά υπερίσχυσε η σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος.
    Στο ίδιο μήκος κύματος απενοχοποίησης είναι και η αποκάλυψη του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε και ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».
    Τα πρώτα μηνύματα έρχονται…
    ===================
    Τα Χριστούγεννα του 2008 αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό χρέος. Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε κατόπιν ρόλο στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται τότε ένα τηλεφώνημα φημισμένου διεθνούς «κερδοσκόπου» από το Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής, όπου έκανε τις διακοπές του. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στην πορεία του χρέους και το κατά πόσον τα ελλείμματα βρίσκονταν υπό έλεγχο.
    Το πρώτο ημιεπίσημο ηχηρό μήνυμα
    όμως δεν αργεί και έρχεται από το Σίτι του Λονδίνου. Με την είσοδο του καινούργιου έτους, ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poor υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α σε Α- και η προσοχή των ήδη νευρικών από τη διεθνή κρίση αγορών στρέφεται τώρα για τα καλά στις χρόνιες αδυναμίες της χώρας.
    «Η Ελλάδα απέτυχε να φτιάξει τη στέγη, όταν ακόμη ο ήλιος έλαμπε» λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P Μάρκο Μίρσνικ.
    Ο Κώστας Καραμανλής
    σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό. Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου.
    Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου
    του 2009, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.
    N Bράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Eurogroup του 2008
    Ν Βράχος
    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η αποκάλυψη του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».
    Στο τέλος του 2008, η κυβέρνηση και η χώρα ζουν νύχτες αναρχίας μετά τη δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου. Η κυβέρνηση χάνει σχεδόν τον έλεγχο της χώρας και είναι πια πλήρως αποδυναμωμένη. Λίγες εβδομάδες μετά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, ο Καραμανλής κάνει ανασχηματισμό. Η μεγαλύτερη αλλαγή που γίνεται στα κυβερνητικό σχήμα είναι η αποχώρηση του Γιώργου Αλογοσκούφη. Τα πέντε χρόνια που ήταν υπουργός, το χρέος αυξήθηκε κατά 70 δισεκατομμύρια ευρώ, το έλλειμμα κατά 2 μονάδες και οι δαπάνες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Κοιτώντας πίσω ο Γιώργος Αλογοσκούφης κάνει μία ανασκόπηση της θητείας του για το τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά: «Θα έπρεπε η ήπια προσαρμογή να είναι περισσότερο προσαρμογή και λιγότερο ήπια. Από την ώρα που βγήκαμε από την επιτήρηση και δεν είχα ως υπουργός Οικονομικών την υποστήριξη και τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα πράγματα ξέφυγαν περισσότερο απ’ ό,τι θα ήθελα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος».
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 13.04.2014
    http://www.kathimerini.gr/762536/article/epikairothta/politikh/o-te3anos-ependyths-poy-gnwrize-polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκθεση του ΔΝΤ

    Ν Βράχος

    Τον Αύγουστο του 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια του έκθεση «Αρθρο ΙV», που κάνει για όλες τις χώρες, αποφασίζει και αυτό με τη σειρά του να χτυπήσει το καμπανάκι με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Ολλανδός εισηγητής της έκθεσης Μπομπ Τράα, ειδικός σε στατιστικά θέματα χρέους, αναφέρει μεταξύ των άλλων προβλημάτων της οικονομίας το συνεχές αυξανόμενο χρέος της χώρας, την απώλεια ανταγωνιστικότητας και το μεγάλο έλλειμμά της.
    Οταν στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν το προσχέδιο της έκθεσης αντιδρούν έντονα και ζητούν να μη δημοσιευθεί ό,τι αρνητικό υπάρχει σχετικά με την Ελλάδα και την αδυναμία της να βγει στις αγορές, καθώς και ό,τι σχετιζόταν με το ρίσκο της μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (τα δύο μόνα στοιχεία που είχε δικαίωμα η Ελλάδα να παρέμβει). Οντως η έκθεση βγαίνει με μερικές αναφορές σβησμένες. Ομως και γι’ αυτούς που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις εκθέσεις του ΔΝΤ, ο Τράα δημοσιεύει και μία συμπληρωματική που μάλλον δεν αντιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αν η Ελλάδα ήταν εταιρεία, θα ήταν χρεοκοπημένη» καθώς τα έξοδά της ήταν κατά 51 δισ. περισσότερα από τα έσοδα.
    http://www.kathimerini.gr/764419/article/epikairothta/politikh/2009-h-ellhnikh-oikonomia-se-epithrhsh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Κλ.1 Απρ 2016, 4:55:00 μ.μ.

    Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!
    Όλοι οι υπεύθυνοι (ο Αλογοσκούφης έσοδα από την κρυφή πορνεία, ο Παπαθανασίου δάνειο για μαξιλάρι κλπ) του εκτροχιασμού της οικονομίας στο απυρόβλητο, αλλά φταίει ο Παπανδρέου!!!
    Φταίει βέβαια, γιατί δεν τους έστειλε στον αγύριστο από την πρώτη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση