GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το... έσκασαν από το hotspot της Χίου ακόμα 300 πρόσφυγες

Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να διέφυγαν το απόγευμα από το hotspot της Χίου και οδοιπορούν προς το λιμάνι της...


Άλλοι 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρονται να διέφυγαν το απόγευμα από το hotspot της Χίου και οδοιπορούν προς το λιμάνι της πόλης, προκειμένου να ενωθούν με τους άλλους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι και πλέον περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη-Χίος-Πειραιάς για να επιβιβασθούν και να πάνε όπως λένε στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού, εκεί όπου δένουν τα πλοία. Το γεγονός καθιστά πολύ δύσκολη την πρόσδεση πλοίων στο λιμάνι.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Χίου διεξάγεται μέσω του λιμανιού των Μεστών, προς το οποίο κινείται το πλοίο "Tera Jet", που για άγνωστους λόγους κινήθηκε από τη Μυτιλήνη όπου ελλιμενίζονταν επί πολλές μέρες, όντας ναυλωμένο για τη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Περί τις 11 στο λιμάνι των Μεστών αναμένεται να δέσει και το πλοίο "Blue Star 1", το οποίο εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο από Μυτιλήνη προς Χίο και Πειραιά.

Οι επιβάτες του δρομολογίου προς Πειραιά έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στις 10 στο Δημαρχείο της Χίου προκειμένου να μετακινηθούν προς τα Μεστά απ’ όπου θα επιβιβασθούν. Με λεωφορεία θα μετακινηθούν και προς τη Χίο οι επιβάτες του πλοίου οι οποίοι ταξιδεύουν από τη Μυτιλήνη στη Χίο.

Οι διωκτικές αρχές ελπίζουν πως το λιμάνι της Χίου στη διάρκεια της νύχτας θα εκκενωθεί και οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε αυτό κουρασμένοι θα κατευθυνθούν στο δημοτικό καταυλισμό της Σούδας, στην τάφρο του κάστρου της Χίου, όπως τους έχει προταθεί. Στον καταυλισμό της Σούδας υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές ώστε να διαμείνουν εκεί με ασφάλεια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο τους -οι περισσότεροι είναι οικογένειες συριακής καταγωγής με πολλά παιδιά- έχουν μπει στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, δηλαδή μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, οπότε και πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό στο hot spot μέχρι να αποφασισθεί η τύχη τους.

Τα σημερινά γεγονότα έρχονται σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, λόγω των οποίων μέλη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στο hot spot βρέθηκαν εκτός με εντολή της Αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσά τους οι “Γιατροί του Κόσμου» των οποίων το ιατρείο υπέστη σημαντικές ζημιές. Χθες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση