GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο «Hotspot» το λιμάνι της Χίου - ΒΙΝΤΕΟ

Στο λιμάνι της Χίου αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον ...


Στο λιμάνι της Χίου αρνούμενοι να μετακινηθούν ακόμα και στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας της Σούδας, που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον χώρο πρόσδεσης των πλοίων, παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας 800 πρόσφυγες και μετανάστες που το μεσημέρι της Παρασκευής, «δραπέτευσαν» από το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο ενδεχόμενο επαναπροώθησής τους στην γειτονική Τουρκία.

Οι πρόσφυγες με λιγοστές κουβέρτες και παρά το κρύο παραμένουν στον κεντρικό λιμένα Χίου, με την ελπίδα ότι σύντομα θα εμφανιστεί πλοίο στο οποίο θα επιβιβαστούν με προορισμό τον Πειραιά.
Οι ελπίδες τους όμως σύντομα διαψεύστηκαν αφού το πλοίο «Terajet» που απέπλευσε από τη Λέσβο στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής παραμένει ανοιχτά του λιμένα ενώ το πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη- Χίος – Πειραιά, τελικά έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες.
Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες του τακτικού δρομολογίου μεταφέρθηκαν στα Μεστά με πούλμαν που μίσθωσε η εταιρία.
Στο λιμάνι της Χίου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου.
Η κατάσταση στη ΒΙ.ΑΛ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politischios.gr στο Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παραμένουν περί τα 600 άτομα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανάστατη μετά τα επεισόδια της Πέμπτης.
Στον απόηχο της πρωτοφανούς κατάστασης που επικρατεί το νησί το απόγευμα του Σαββάτου συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προσβάλλει τη σύμβαση που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ., ως κέντρο καταγραφής.
ΠΗΓΗ: Politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση