GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το επικό αντίο του Κόμπι Μπράιαντ στο NBA

Ένας θρύλος του μπάσκετ ΕΠΡΕΠΕ να τερματίσει με ανάλογο τρόπο μια 20ετή καριέρα που είχε τα πάντα. Οι Λέικερς επικράτησαν των Τζαζ 101-...


Ένας θρύλος του μπάσκετ ΕΠΡΕΠΕ να τερματίσει με ανάλογο τρόπο μια 20ετή καριέρα που είχε τα πάντα. Οι Λέικερς επικράτησαν των Τζαζ 101-96 και ο Κόμπι Μπράιαντ στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του έπαιξε, στα 38 του και με καταταλαιπωρημένο το κορμί του από τραυματισμούς, σαν έφηβος.

Σε 42:09 είχε 60 πόντους (!) με 10/12 βολές, 16/29 δίποντα και 6/21 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 2 λάθη, ενώ ήταν αυτός που οδήγησε στην ανατροπή του -10 στην τέταρτη περίοδο, όταν και έβαλε 23 πόντους!
μετά την τελευταία του παράσταση, ο Κόμπι Μπράιαντ απευθύνθηκε συγκινημένος στο κοινό των Λέικερς, που τον αποθεωνε και δήλωσε βουρκωμένος: «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασαν 20 χρόνια τόσο γρήγορα. Είναι τρελό! Εκτιμώ τη διαδρομή που κάναμε όλοι μαζί. Το πιο σημαντικό είναι ότι μεγαλώσαμε μαζί. Ήμουν Λέικερ μέχρι θανάτου από μικρός, ήξερα τα πάντα για κάθε παίκτη της ομάδας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τα 20 χρόνια μου στην ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας, για το κίνητρο και την έμπνευση που μου δώσατε. Σε όλη μου την καριέρα όλοι μου φώναζαν να κάνω πάσα και σήμερα μου έλεγαν μην κάνεις πάσα (γέλια). Δεν υπάρχουν λέξεις για να σας πω πώς αισθάνομαι. Σας αγαπώ! Στη γυναίκα μου και τις κόρες μου, σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου. Βανέσα, δεν μπορώ να σου πω αρκετά ευχαριστώ που κράτησες ενωμένη αυτή την οικογένεια. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Mamba out!», τόνισε.

Δευτερόλεπτα μετά μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση είπε: «Έδωσα και την ψυχή μου γι’ αυτό το άθλημα, γι’ αυτό αποχωρώ γεμάτος. Όταν θα πάω για ύπνο θα ευχαριστήσω το Θεό για όσα μού χάρισε. Πλέον θα ηρεμήσω, θα ξεκουραστώ και θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου».

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποσύρεται με πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, δύο βραβεία MVP τελικών, ένα κανονικής περιόδου και τέσσερα σε All Star Game, τρίτος κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών (33.643), δις στην κανονική περίοδο, ενδεκάκις μέλος της καλύτερης πεντάδας και εννιάκις της κορυφαίας αμυντικής πεντάδας, νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων και προσεχώς Hall of Famer.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση