GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομισιόν: Τα μέτρα που έχoυν ληφθεί επαρκούν έως το 2018

Τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος έω...


Τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος έως το 2018, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άφησε δε να εννοηθεί ότι εάν το ΔΝΤ θεωρεί πως ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν, εναπόκειται στα κράτη της ευρωζώνης να διαβουλευτούν επί του θέματος. 

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι οι συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες παρά την αποχώρηση των επικεφαλής των ευρωπαϊκών υπηρεσιών από την Αθηνά.

Η θέση της Επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο "αξιόπιστων" μέτρων είναι "αρκετό" για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, σχολίασε από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ωστόσο, συνέχισε, παραθέτοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, "εφόσον οι υπόλοιποι θεσμοί θεωρούν πως τα προληπτικά μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον προταθούν, η Επιτροπή είναι έτοιμη να τα αξιολογήσει σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση".

"Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας", κατέληξε η Μ. Αντρέεβα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση