GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλος τα καρτοτηλέφωνα, Skype στις φυλακές!

Μετά την εξεγγελεία των "οικογεενεικάων κελιών" άλλον ένα τρόπο βελτίωσης της ζωής των ρατουμένων στις φυλακές ανακοίνωσε ο ο...


Μετά την εξεγγελεία των "οικογεενεικάων κελιών" άλλον ένα τρόπο βελτίωσης της ζωής των ρατουμένων στις φυλακές ανακοίνωσε ο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Σταδιακά σε όλα τα ιδρύματα της χώρας θα τοποθετηθούν συσκευές, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους κρατούμενους των φυλακών να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, μέσω Skype.
«Προχωρούμε στην τοποθέτηση συσκευών και με σύνδεση μέσω Skype έτσι ώστε οι κρατούμενοι σιγά – σιγά σε όλες τις φυλακές να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους» δήλωσε ο υπουργός στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».
Όπως είπε, το έργο τής διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, με πενιχρά μέσα, να αναπτύξει νέες δομές στις φυλακές όλης της χώρας, που –όπως τόνισε- στοχεύουν στην αναγέννηση και στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Είπε, επίσης, ότι προχωρά η ένταξη, στο ΕΣΥ, των νοσηλευτηρίων των φυλακών, αναφέρθηκε στη «μονάδα απεξάρτησης – μοντέλο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και στον «εξαιρετικό» χώρο υποδοχής οικογενειών και παιδιών, στο επισκεπτήριο των φυλακών Γρεβενών.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογράμμισε ότι μειώθηκε ο συνωστισμός στις φυλακές της χώρας, «αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό», γεγονός που αντανακλά και στις συνθήκες διαβίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του νοσηλευτηρίου στην Κορυδαλλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση