GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε γνωστός τραγουδιστής της soul - ΒΙΝΤΕΟ

Ο γνωστός τραγουδιστής της soul και κάτοχος βραβείου Grammy, Billy Paul, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο τραγουδιστής έπασχε α...


Ο γνωστός τραγουδιστής της soul και κάτοχος βραβείου Grammy, Billy Paul, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Ο τραγουδιστής έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Paul έφτασε στο ζενίθ της καριέρας του το 1972, όταν κυκλοφόρησε το δημοφιλές single του «Me and Mrs Jones» για το οποίο βραβεύθηκε και με Grammy. Η μπαλάντα έγινε νούμερο ένα στα charts των ΗΠΑ.

Το «Me and Mrs Jones» περιγράφει μια εσωσυζυγική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και την ερωμένη του Mrs Jones, και χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack στην ταινία «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς».

 

Ο Paul γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το 1934. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 11 ετών, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τοπικό ραδιόφωνο. Συνέχισε εμπλουτίζοντας τις μουσικές του συνθέσεις με επιρροές από τον Τσάρλι Πάρκερ, τη Νίνα Σιμόν, τον Μάιλς Ντέιβις και τη Ρομπέρτα Φλακ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση