GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικύλινδρο sport μοντέλο!

Με αφορμή τα 50 της χρόνια στην αγορά, η Kymco θα αποκαλύψει σύντομα το νέο της mega scooter, το οποίο θα είναι δικύλινδρο με απόδοση π...


Με αφορμή τα 50 της χρόνια στην αγορά, η Kymco θα αποκαλύψει σύντομα το νέο της mega scooter, το οποίο θα είναι δικύλινδρο με απόδοση πάνω από 50 άλογα!
Σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, αυτή των mega scooters, θα κάνει μια δυναμική κίνηση η KYMCO, αφού στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, ολόκληρο το νέο της concept scooter που φέρει το όνομα Κ50, στην έκθεση του Tokyo, στοιχεία για το οποίο έχει αποκαλύψει σταδιακά αλλά κυρίως επιλεκτικά, τα τελευταία δύο χρόνια.
Το concept έχει απασχολήσει για καιρό τους μηχανικούς της KYMCO, αφού η ανάπτυξή του έχει ξεκινήσει από το 2014, και υλικό σε μορφή βίντεο και φωτογραφιών έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και στο παρελθόν. Μέχρι τώρα, τα τελευταία νέα αφορούσαν την παρουσίαση ενός "γυμνού" Κ50 στο σαλόνι του Μιλάνου το 2015, με τον "πυρήνα" του scooter -κινητήρα, πλαίσιο, τροχούς και αναρτήσεις-να αποτελεί το έκθεμα. Σε αυτό διακρίνουμε ένα περιμετρικό πλαίσιο, στα χνάρια του sport ανταγωνισμού της κατηγορίας, ενώ φαίνεται καθαρά και ο κινητήρας και η θέση του στο σασί.
Οι αναρτήσεις ακολουθούν τις προσταγές των καιρών, με μονό αμορτισέρ πίσω, τοποθετημένο οριζόντια, και ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι. Αναμένεται επίσης να δούμε μια τελική μετάδοση με αλυσίδα, μια λύση που ολοένα και κερδίζει έδαφος στην κατηγορία.
H εταιρεία έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το project, καθώς το έχει συνδέσει με τα χρόνια παρουσίας της στην αγορά, ενώ ο αριθμός της ιπποδύναμης που αναμένεται είναι και αυτός συμβολικός και συνδεδεμένος με την ηλικία της φίρμας!
Η KYMCO λοιπόν ευελπιστεί με το Κ50 να μπει για τα καλά στο μάτι των sport scooter θηρίων, αφού εκτός όλων των παραπάνω, η τελική εμφάνιση του πιθανολογείται να είναι αρκετά επιθετική, διατηρώντας όμως την χαρακτηριστική εταιρική εμφάνιση ενός KYMCO scooter. Για να δούμε λοιπόν! Πόσο θα περιμένουμε μέχρι να το δούμε σε παραγωγή;
Πηγή: mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση