GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις

Εντός της εβδομάδας, με πιθανότερη μέρα την Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει το σύστημα Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων....


Εντός της εβδομάδας, με πιθανότερη μέρα την Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει το σύστημα Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει η πραγματική αλλαγή στις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων παραμένουν οι προβλέψεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη έκπτωσης φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει καταργηθεί.

Θα δοθεί ικανοποιητικός χρόνος στους φορολογούμενους, έως και τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

Περίπου 6 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Όσοι κατέχουν ακίνητα από τα οποία προκύπτουν εισοδήματα θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας), ενώ όσοι ασκούν ατομικώς επιχειρηματικές δραστηριότητες ή ελευθέρια επαγγέλματα οφείλουν να συμπληρώσουν πρώτα το Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα). Η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου, όμως το πιο πιθανό είναι να παραταθεί μέχρι το τέλος Μαίου ίσως και μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Για τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2015 μπορεί να τα δηλώσει φέτος σε ξεχωριστό κωδικό στο έντυπο Ε2 και στο έντυπο Ε1. Συγκεκριμένα, στο Ε2 τα ανείσπρακτα ενοίκια πρέπει να δηλωθούν στην στήλη 16 της πρώτης σελίδας, και στο Ε1 πρέπει να αναγραφούν στους κωδικούς 125-126 του πίνακα 4Δ2 στην 3η σελίδα. Για να μην φορολογηθούν θα πρέπει να πληρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Θα πρέπει δηλαδή έως την προθεσμία υποβολής της δήλωσης, να έχει εκδοθεί εις βάρος του ενοικιαστή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση