GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε συνέδριο ιταλικών Think Tank ο ΓΓ για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Σε συνέδριο που οργάνωσαν στην Ρώμη τα γνωστά Think Tank Priorita Cultura και Institute for International Affairs, συμμετείχε ο γενικός...


Σε συνέδριο που οργάνωσαν στην Ρώμη τα γνωστά Think Tank Priorita Cultura και Institute for International Affairs, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

Στις εργασίες πήραν μέρος, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ο υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Μάρκο Μιννίτι και ο Ιταλός εισαγγελέας κατά της μαφίας και της τρομοκρατίας Φράνκο Ρομπέρτι.

“Αναφέρθηκα κυρίως, με την παρέμβασή μου, στην Ελλάδα ως σημείο διέλευσης για το παράνομο εμπόριο, εννοώντας, με την έκφραση αυτή, κάθε μορφή παρανομίας. Στάθηκα, κυρίως, στο τι έχει γίνει στην χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, και πως σκοπεύουμε- και έχουμε ήδη αρχίσει, εδώ και ένα χρόνο- να διορθώσουμε την κατάσταση αυτή”, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στο συνέδριο της Ρώμης, το κύριο βάρος των επαφών και των παρεμβάσεων δόθηκε στην ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας για την επίλυση σειράς προβλημάτων, πάνω στην βάση συνεργασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει.

“Ευρεία αναφορά έγινε σε λαθρεμπορία αγαθών και κυρίως τσιγάρων, και από την πλευρά μας τους ενημερώσαμε, για τις επιτυχίες που είχαμε, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Αναφερθήκαμε, επίσης, στην χάραξη της στρατηγικής μας για την επόμενη τριετία”, πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε δε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί αύξηση των φόρων στα καπνικά προϊόντα -διότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην αύξηση του λαθρεμπορίου- έστω και αν οι θεσμοί δείχνουν να επιμένουν προς αυτή την κατεύθυνση.

“Όλη αυτή την χρονιά δόθηκε μια μεγάλη μάχη, ιδίως κατά του λαθρεμπορίου των καπνικών προϊόντων, και τα αποτελέσματα φαίνονται στα στατιστικά στοιχεία, με τα έσοδα του ειδικού φόρου κατανάλωσης τα οποία δεν μειώθηκαν”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνοντας ότι “και οι μελέτες καπνοβιομηχανίας, οι οποίες δείχνουν μια σταθερή πτώση του λαθρεμπορίου καπνικών στην χώρα μας”.

“Το επόμενο διάστημα φέρνουμε στην Βουλή το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων, την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την σήμανση των τσιγάρων και, κυρίως, την δημιουργία συντονιστικού και επιχειρησιακού μηχανισμού. Όλα τα σώματα θα φτιάξουν επίλεκτη μονάδα η οποία θα ασχολείται με το λαθρεμπόριο πετρελαίου, καπνικών και ποτών”, δήλωσε, τέλος, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση