GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επάγγελμα Πόρνη: Επιστρέφει στο Vault μόνο για 8 παραστάσεις

Το «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι επανέρχεται στη σκηνή του Vault. Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐο...


Το «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι επανέρχεται στη σκηνή του Vault.

Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου θα βρίσκεται στη σκηνή του Vault Theatre Plus για 8 ακόμη παραστάσεις.

Η υπόθεση

Δύο ιστορίες, αυτοβιογραφικές, που δίνουν το στίγμα της εποχής και σκιαγραφούν τη συγγραφέα-ορόσημο της Ελλάδας της μεταπολίτευσης: μίας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Σε κάθε καθεστώς που εξαθλιώνει την ανθρώπινη υπόσταση και σε κάθε αυτεπάγγελτη εξουσία που στερεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιστορία πρώτη, Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση την μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη - ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.

Ιστορία δεύτερη, 1973. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, παραμονές πρωτοχρονιάς, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού. Η συγγραφέας - δεμένη στο κρεβάτι - πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Εντούτοις δεν αποδυναμώνεται. Η τραυματική της εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους ιθύνοντες και την καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.

Συντελεστές:

Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου
Το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» κυκλοφορεί από τις εκδ. Αλεξάνδρεια.
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Παίζει η ηθοποιός: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Σκηνικός χώρος / κοστούμια / φωτισμοί: Ενκε Φεζολλάρι, Μαριάνθη Γραμματικού
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτογραφίες / βίντεο: Αθηνά Λιάσκου

Παραστάσεις:

Από Δευτέρα 9 έως Τρίτη 31 Μαίου

Δευτέρα και Τρίτη 21:00

Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ
Προπώληση Viva: 10,00 ευρώ www.viva.gr

Πολυχώρος Vault Theatre Plus
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός τ.κ 10447
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6949534889

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση