GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wiener Zeitung: Η εβδομάδα των Παθών για τον Τσίπρα

«Την Κυριακή οι Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Όμως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εφέτος ...


«Την Κυριακή οι Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Όμως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εφέτος η εβδομάδα των Παθών αποκτά μια ιδιαίτερη, πολιτική σημασία» γράφει η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung σε δημοσίευμά της και συνεχίζει: «Κατόπιν πιέσεων των διεθνών δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας σε χρόνο ρεκόρ. Αντιδράσεις σημειώνονται εντός της κυβερνητικής παράταξης». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας τονίζει ωστόσο ότι:

«Ο Τσίπρας κινδυνεύει να τραβήξει πολύ το σχοινί εάν λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας. Το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στις οδηγίες των πιστωτών μένει ακόμη ανοιχτό».

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σε δημοσίευμά της ότι η ελληνική κυβέρνηση «ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές εντός αυτής της εβδομάδας ταυτόχρονα όμως προετοιμάζεται και για αποτυχία».  Η FAZ αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σημειώνει: «Ακόμη όμως και εάν χρησιμοποιηθεί όλο το ρευστό θα είναι και πάλι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει την επόμενη δόση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση