GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρος ο διάλογος - φωτιά Τόμσεν και Βελκουλέσκου για την Ελλάδα από τα wikileaks

Τα «εκρηκτικά» πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βε...


Τα «εκρηκτικά» πρακτικά της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, δημοσιεύει ο ιστότοπος WikiLeaks, βάζοντας φωτιά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το mignatiou.com, εάν τα πρακτικά της συνομιλίας είναι αληθινά, τότε τίθεται τεράστιο θέμα για την “ανεξαρτησία”, ως οφείλει να έχει, του κ. Τόμσεν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς διαφαίνεται ότι τηρεί έντονα εχθρική στάση εναντίον της χώρας μας.
Ταυτόχρονα τα «βάζει» και με τους Ευρωπαίους για το θέμα του χρέους. Αποκαλύπτεται, πάντως, ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.
Το περίεργο είναι ότι ο κ. Τόμσεν ουσιαστικά ειρωνεύεται την Καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους… Λέει: Ουσιαστικά εμείς εκείνη τη στιγμή λέμε ”Κοίτα, κ. Μέρκελ, είναι αντιμέτωποι (οι Έλληνες) με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι περισσότερο δαπανηρό, να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να κάνεις την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;”. Αυτό είναι πραγματικά το θέμα.
Σύμφωνα με τον διάλογο, που παρουσιάζει ο ιδρυτής των Wikileaks Ασανζ, τα στελέχη του ΔΝΤ εμφανίζονται να έχουν δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή των κλιμακίων τους στην Ελλάδα -η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να επιτρέψει σήμερα 2 Απριλίου- και δείχνουν ξεκάθαρα πως θέλουν να εισαχθεί η ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα στην ημερήσια διάταξη των θεσμών.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα στελέχη του ΔΝΤ επιθυμούν άμεσες αποφάσεις για το θέμα, φοβούμενοι ότι η ΕΕ πρόκειται να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016, λόγω του διαφαινόμενου Brexit.
Ο Πολ Τόμσεν εμφανίζεται να θέλει να πιέσει την Άνγκελα Μέρκελ, υποδεικνύοντας ότι πιθανή έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα εμφανισθεί ως κάτι κακό και θα την αναγκάσει να απαντήσει σε άβολες (discomforting) ερωτήσεις στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί.
Ο ίδιος κάνει μια χαλαρή σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με το ζήτημα των προσφύγων.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο διάλογος έγινε στις 19 Μαρτίου ημέρα της αναχώρησης της κ. Βελκουλέσκου από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες ότι η υποκλοπή μπορεί να έγινε στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο διάλογος στις 19 Μαρτίου
ΤόσμενΤο γεγονός για το οποίο ανησυχώ είναι ότι θέτουμε μία ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, τη στιγμή που μπορεί να μην έχουμε συμφωνία εντός της Τρόικας για το πώς να συνεχίσουμε.

ΒελκουλέσκουΑλλά Πολ, εσύ το πρότεινες, επομένως είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουμε σε αυτό.

Τόμσεν: Πώς μπορούμε να το περάσουμε αυτό; Τι θα κάνουμε;
Βελκουλέσκου: Δεν ξέρω. Φυσικά δε θέλω να επιστρέψω τόσο σύντομα. Δεν πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες ή σε δέκα ημέρες θα μπορεί να σημειωθεί περισσότερη πρόοδος από αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Αλλά πιστεύω, ότι σε κάθε περίπτωση θα ήμασταν κολλημένοι στην κατάσταση. Και πιστεύω ότι στην επόμενη αποστολή, τουλάχιστον οι Ευρωπαίοι αυτό σχεδιάζουν... να έχουν μία καταληκτική ημερομηνία, σωστά; Σχεδιάζουν να τελειώσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τις συνομιλίες της Άνοιξης διότι αυτές οι υποτιθέμενες συνομιλίες θα σημειωθούν μέχρι τις συναντήσεις της Άνοιξης. Επομένως, δεν ξέρω. Νιώθω ότι αυτή η πίεση θα επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο σε εμάς, έτσι... δεν ξέρω. Δεν βλέπω πώς αυτό θα μπορεί να εξελιχθεί, αλλά θα πρέπει να έρθουμε εδώ σε κάποιο σημείο.
Τόμσεν: Αλλά γιατί; Εννοώ, μπορούμε... θα μπορούσαμε να κάνουμε μία ακόμα συνάντηση όπως αυτή που είχαμε στις Βρυξέλλες και να συμφωνήσουμε πώς να προχωρήσουμε.

Βελκουλέσκου:  Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα έγγραφο, αλλά ξέρουμε ότι δε λειτουργεί Πολ, γιατί αυτοί οι τύποι συμφωνούν σε κάτι και μετά την επόμενη ημέρα το εγκαταλείπουν. Το είπαμε ξανά και ξέρουμε ότι δεν κάνουν αυτό που λένε. Απλώς δεν λειτουργεί. Για αυτούς όλα υπόκεινται σε αλλαγή, αν οι αρχές το θέλουν.
Τόμσεν: Μπορείς να το αλλάξεις ώστε να μην έχει συγκεκριμένη ημερομηνία; Φερ'ειπείν αρχές Απριλίου;
Βελκουλέσκου: Αυτό θα είναι καταστροφή, αν προσπαθήσω να το κάνω αύριο. Δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε.
Τόμσεν: Λοιπόν, σε έχουν ήδη αφήσει να φύγεις, άρα... χαχαχα (γελάει)

Βελκουλέσκου: Πιστεύω Πολ ότι πρέπει να το συζητήσεις (με ανθρώπους) στο δικό σου επίπεδο. Εννοώ ότι θα επανέλθει... πιστεύω... Δεν ξέρω αν μπορούμε να το αποφύγουμε σε αυτό το σημείο.
Τόμσεν: Εννοείς να επιστρέψουμε;
Βελκουλέσκου: Ναι.
ΠέτροβαΠολ, πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί το μήνυμα για τη συμφωνία στο 2,5% γιατί δεν «περνάει» από την Επιτροπή. Αν επιμείνουν σε αυτή τη συμφωνία, πιστεύω ότι στις 2 Απριλίου θα είναι καλά. Αλλά, από τη δική σου πλευρά, η επιστροφή σε εκείνη την ημερομηνία θα είναι πραγματικά μία καταστροφή.
ΤόμσενΛοιπόν, ρίξε την ευθύνη σε εμένα, εντάξει. Πότε θέλουν να ολοκληρωθεί η αποστολή;
ΒελκουλέσκουΘέλουν να τελειώσουν ιδανικά μέχρι τις 8 Απριλίου, άρα μία εβδομάδα. Είτε μέχρι τις 12 ή 13. Θυμήσου ότι στις 6 και 7 Απριλίου θέλουν να γίνει η συνάντηση της Washington Group για το χρέος στο πλαίσιο του Euroworking Group και μετά...

Τόμσεν: Άρα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρώσεις μέχρι τις 6.
ΒελκουλέσκουΌχι, όχι, όχι. Μπορούμε να αναφέρουμε την πρόοδο στο Euroworking Group και βασικά χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για το χρέος που θα προετοιμάσει τους υπουργούς για την εβδομάδα που ακολουθεί, όταν σκέφτονται για την 15η και την 16η Απριλίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων στην Άνοιξη. Έτσι, ουσιαστικά θέλουν να τελειώσουν...
ΤόμσενΝαι, αλλά οι συναντήσεις της Άνοιξης ξεκινούν στο μέσο της εβδομάδας στις 11. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσεις μέχρι τις 8 ή 9 και να έχεις επιστρέψει ως τότε.
ΒελκουλέσκουΑκριβώς πρέπει να τελειώσουμε μέχρι τις...όχι... τις 11 ή 12 ή κάπου εκεί και μετά να πετάξουμε κατευθείαν για Ουάσιγκτον. Και μπορούμε να τελειώσουμε με μία συμφωνία ή όχι, εννοώ ότι ενδέχεται να καταλήξουμε εκεί που βρισκόμαστε τώρα κατά κάποιο τρόπο. Και, ναι,θα υπάρξει μεγάλη πίεση και θέλουμε να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε.

Τόσμεν:Για αυτό υπάρχει η εμπλοκή, σωστά;
ΒελκουλέσκουΑκριβώς, σωστά. Για αυτό πρέπει να το έχουμε -συμφωνώ μαζί σου- το συντομότερο δυνατό. Ο ελληνικός Τύπος είναι γεμάτος κατηγορίες εναντίον μας, για τη φορολογία στο εισόδημα και όλα αυτά, κάθε μέρα. Το άλλο πράγμα, όμως, που δεν είναι ξεκάθαρο σε εμένα είναι πώς θα καταλήξει, αυτή η συζήτηση για το στόχο.
ΤόμσενΘα σου πω πώς θα καταλήξει. Δεν υπάρχει περίπτωση τα κράτη-μέλη να αποδεχθούν να χαμηλώσουν το στόχο για το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πούμε ότι αυτό δεν βγάζει νόημα.
ΒελκουλέσκουΑλλά μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρότεινες; Να έχουμε δύο προγράμματα με δύο στόχους; Ακόμα και μεσοπρόθεσμα;
Τόμσεν:Ναι, αν οι Ευρωπαίοι πουν ότι ο στόχος είναι αυτός που έχει σημασία για την εκταμίευσή τους για την ελάφρυνση χρέους -αλλά δε θα το πουν αυτό.
Βελκουλέσκου:Το ζήτημα είναι αν θα δεχθούν τους μεσοπρόθεσμους στόχους, για το σκοπό του προγράμματος και τους στόχους μας για το σκοπό της ελάφρυνσης χρέους.

ΤόμσενΠερίμενε ένα λεπτό... σίγουρα πρέπει να αποδεχθούν τους στόχους μας για την ελάφρυνση χρέους. Αλλά αν βγεις θα πεις ότι για αυτό το έτος για παράδειγμα θα καταλήξεις με ένα, ας πούμε, -0,5, -1, ή κάτι τέτοιο;
Βελκουλέσκου....-0,5 ας πούμε, αν πάρουν όλα τα μέτρα.
ΤόμσενΟκ, ας πούμε -0,5 και η Κομισιόν θα πει ότι θα καταλήξει με 0 ή με +0,25 ή ό,τι έχουν.
Βελκουλέσκου:... +0,5
Τόμσεν:Ναι... δεν υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα. Γιατί παίρνουν χρόνο για κάτι που λές ότι δε θα συμβεί
Βελκουλέσκου:Ναι...
Τόμσεν: Άρα το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται και εξαρτάται από την ελάφρυνση χρέους... ούτε η ελάφρυνση χρέους δεν έρχεται, γιατί δεν είναι σε τροχιά για να ανταποκριθούν στα κριτήρια. Αυτό είναι όλο το ζήτημα. Βασικά πρέπει να συμφωνήσουν να θέσουν τους στόχους ΜΑΣ στη βάση τους και μετά να έχουν κάτι με την ελπίδα να το ολοκληρώσουν.
ΒελκουλέσκουΝαι, σωστά.
Τόμσεν:Δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε αυτό.
ΒελκουλέσκουΟχι. Το πρώτο ερώτημα είναι πότε αυτό θα συζητηθεί. Σωστά; Κάποιος πρέπει να το συζητήσει. Ξέρω ότι ο Τόμας Βίζερ θα ορίσει μία τηλεφωνική συνδιάσκεψη στις 30 αυτού του μήνα

ΤόσμενΤηλεφωνική συνομιλία με ποιον;
ΒελκουλέσκουΝομίζω ότι θα είναι Euroworking Group. Μία τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την Ελλάδα... για την κατάσταση ή κάτι τέτοιο. Ναι, πρέπει να ρωτήσουμε τον Τόμας.

Τόμσεν: Θέλω να πω... θα θέσει όλες τις συνομιλίες που θέλει, αλλά ξέρω τι θα συμβεί. Θα πάμε στο Euroworking Group και θα πω στο Eurogroup ότι “δε φτάνει στο 3,5 και δε θα προχωρήσουμε, εκτός αν οι Ευρωπαίοι ελαττώσουν τους στόχους τους στο 1,5”. Δεν πρόκειται να το κάνουν. Θα πουν όχι, θα θέσουν νέα μέτρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
Βελκουλέσκου:Δεν ξέρω αν θα το πουν, αυτό είναι το ζήτημα. Χρειάζεται να πάρουν θέση σχετικά με το αν πιστεύουν τις προβλέψεις μας ή τις προβλέψεις της Κομισιόν.
ΤόμσενΕίναι ξεκάθαρο ότι θα κρατήσουν την μπάλα στο γήπεδό τους... και θα στείλουν πίσω την αποστολή.

Δείτε εδώ  το έγγραφο που δημοσιεύει το wikileaks

5 σχόλια

  1. Ο πόλεμος τον Αμερικάνικών συμφερόντων μεταξύ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ δεν είναι πια κρυφός...Θυμίζει τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που ενώθηκαν Ρωσοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι να τελειώνουν ΜΕ την ΓΕΡΜΆΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΏ... και όποιος ΜΑΛΑΚΑΣ δεν το βλέπει είναι ηλίθιος...Η Αμερικάνικη οικονομία καταρρέει ΑΝ ΔΕΝ ΦΆΕΙ ΚΙΝΆ ΚΑΙ ΕΥΡΏΠΗ--ΓΕΡΜΆΝΙΑ είναι θέμα χρόνου να ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ... ΟΙ ΚΏΛΟ ΓΕΡΜΑΝΟΊ πάντα ήθελαν την ηγεμονία της Ευρώπης..... ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙ θα της πει πάρτε την !!!!!! τόσο ηλίθιοι είναι οι διπλωμάτες μας.!!!!! ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΆΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ ΕΊΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΆ ..ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΘΈΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΎΣΟΥΝ ...ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕ ΤΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η ώρα να τους πετάξουμε ΈΞΩ και να διαμελίσουμε της οικογένειες τους..Tα σμήνη τον drone είναι έτοιμα και αόρατα τεχνολογικά και φορτωμένα με την ύλη που θα τους ΚΆΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΝΈΣΟΥΝ μέσα στης βάσης τους με νέους οπλοποιημένους ιούς η ραδιενεργό δηλητήριο που θα συσσωρεύεται μέσα στο μυελό των οστών τους...

    ΣΑΣ ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα…Είναι οι πολίτες και οι αξίες του ανθρώπου, που καλούνται τώρα να γείρουν τη ζυγαριά....Μια Ελλάδα άλλη χτίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, με θεατές, δυστυχώς, για την ώρα, στο επίπεδο των αποφάσεων, τους πολίτες της...... Αποφάσεις μεσαιωνικών καθαρμάτων, συμφερόντων και φασιστικών καθαρά καθεστώτων της Εσπερίας και του πρώην Ανατολικού Μπλoγκ, ίσως σπρώξουν μια χώρα να κάνει το άλμα που τόσο έχει ανάγκη.... Όχι με όρους αντίστασης και συνειδητής πολιτικής στάσης, αλλά εξωθημένη από την ανάγκη επιβίωσης -το έσχατο σημείο άμυνας- αλλά και την ανάγκη ανάδειξης μιας στάσης αξιών και τελικά νέας ηθικής......

    Οι λέξεις φιλανθρωπία και αλληλεγγύη μοιάζουν λίγες μπροστά στην ενεργοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών...... Όσες ΜΚΟ και να λειτουργούν, είτε για την ουσία είτε για τις χρηματοδοτήσεις, όση ανικανότητα και να επιδεικνύει το ελληνικό κράτος και όσα ψήγματα προσφοράς ο Στρατός, ο απλός ανώνυμος πολίτης στήριξε και στηρίζει με ηρωικό τρόπο τους ανέστιους που βρέθηκαν σ’ αυτά τα χώματα..... Δεν είναι μη μετρήσιμη αυτή η δύναμη, της ψυχής, των αρχών του Ανθρωπισμού, των αξιών τελικά που δεν ακυρώθηκαν από τη λογιστική ισοπεδωτική ανάλυση της σημερινής Ευρώπης.....

    Το αποδεικνύουν καθημερινά οι Έλληνες από το καλοκαίρι της ήττας, από το αδιανόητο 63% του δημοψηφίσματος, από τη στάση τους προς τους αδύναμους και κυρίως αναλογιζόμενοι πως πλέον όλο και λιγότερα στόματα ταΐζονται, όλο και λιγότερους αρρώστους σώζει το διαλυμένο σύστημα Υγείας, όλο και λιγότερα σπιτικά ζεσταίνονται.....

    Βασισμένη στα «αφηρημένα» θα εμπνευστεί η χώρα, θα στηριχθεί ο λαός, ο κάθε ανώνυμος διπλανός, αδελφός, συγκάτοικος, συγγενής. Αυτό δεν συμβαίνει ήδη; Mε μια σύνταξη παππού δεν ζουν οικογένειες;..... Με ένα μεροκάματο δεν στηρίζονται φίλοι; Με μικροσυνεταιρισμούς δεν απαντούν οι άνεργοι;.... Με εράνους μεταξύ φίλων και προσφορές αγαθών δεν επιβιώνουν φίλοι μας; Με ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών δεν συναλλασσόμαστε πολλοί;.... Με επανενώσεις και αθροίσεις οικογενειών δεν αντιμετωπίζεται η στεγαστική ανάγκη;.... Δεν είναι άγνωστα όλα αυτά.... Δύσκολα φυσικά αλλά εφαρμοστέα ήδη.....

    Μια ευλογημένη χώρα με παραγωγή σε όλα τα επίπεδα των αναγκών του ανθρώπου για επιβίωση, το μόνο που έχει έλλειμμα είναι οι ηγεσίες της και οι εμπνευσμένοι άνθρωποι που θα καταδείξουν την αξία της. Μόνος κίνδυνος τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή, οι ήδη λανθασμένες πολιτικές επιλογές της χώρας «καλό-υπάκουο παιδί», χωρίς στρατηγική, αυτοπεποίθηση και αναγνώριση της δυναμικής της....... Ομάδες εργασίας για την επιβίωση εκτός Ε.Ε., ομάδες εργασίας για την καταγραφή του πραγματικού πλούτου της χώρας, ομάδες εργασίας για τη λειτουργία της οικονομικής ζωής χωρίς τις υπάρχουσες τράπεζες, ποιο κόμμα, ποιος πολιτικός ή άλλος οργανισμός, ποια πανεπιστήμια, ποιοι επιστημονικοί φορείς συνέστησαν;

    Ούτε καν Δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί για την καταστροφή της χώρας, ούτε έλεγχο του τι δήθεν χρωστάμε δεν έχουμε κάνει και μια επιτροπή ελέγχου της Βουλής -ναι της Ζωής, τη χλεύασαν ανάξιοι και μικροί πρώην σύντροφοι- ολετήρες της Αριστεράς....

    Αρκετά με τη «λογική», τους αριθμούς, τους χαρτογιακάδες που ορίζουν τις ζωές μας, το μέλλον, την ίδια την ύπαρξη.....Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα η τρομερή μας η λαλιά…ας μου επιτραπεί να αρθρώσω κι εγώ τις προβλέψεις μου: Κανείς και καμία δεν θα πληρώνει σε λίγο καιρό τις υποχρεώσεις προς το κράτος, γιατί δεν θα έχει να πληρώσει αλλά και γιατί δεν ανταποδίδει στους πολίτες τίποτα αυτό το κράτος, κάθε έσοδο πηγαίνει στους προστάτες της αποικίας...... Με αυτήν την έννοια, θα ήταν «ευχής έργο» να χαλάσουν ως ασύμφορη την «μπίζνα» οι δανειστές και να μας πετάξουν έξω από Ε.Ε. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ που η εξαθλίωση θα έχει χτυπήσει «κόκκινο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ((Μπούμερανγκ για τον Τσίπρα το θέμα των Wikileaks))Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

    Ούτε το όνομα σου δεν τολμάς να γράψεις μου θυμίζεις τους ΟΛΟΥΣ δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και τον Μαρκόπουλο της εφημερίδας ΘΈΜΑ...

    Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, η BND παραχωρεί στην NSA τεράστιες ποσότητες δεδομένων σύνδεσης που αφορούν επικοινωνίες που έχουν τεθεί υπό την επιτήρησή της.... Τα λεγόμενα μεταδεδομένα - αριθμοί τηλεφώνων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις δικτύων και υπολογιστών - στη συνέχεια μεταφέρονται σε γιγαντιαίες βάσεις δεδομένων των Αμερικανών, ανέφερε σε δημοσίευμά του το Spiegel...

    Τα έγγραφα μνημονεύουν ότι από δύο σημεία συλλογής πληροφοριών στη Γερμανία οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2012 περίπου 500 εκατομμύρια στοιχεία μεταδεδομένων.... Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, η BND παραχωρεί στην NSA τεράστιες ποσότητες δεδομένων σύνδεσης που αφορούν επικοινωνίες που έχουν τεθεί υπό την επιτήρησή της..... Τα λεγόμενα μεταδεδομένα - αριθμοί τηλεφώνων, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθύνσεις δικτύων και υπολογιστών - στη συνέχεια μεταφέρονται σε γιγαντιαίες βάσεις δεδομένων των Αμερικανών, ανέφερε σε δημοσίευμά του το Spiegel...

    ((Όταν συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι λέει το Διαδίκτυο περισσότερο από την πραγματικότητα, ανακάλυψα ότι είχα τη δύναμη να κάνω τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θέλω εγώ η και τίποτα..)) Andrés Sepúlveda, χάκερ της Κολομβίας....Αυτός ο τύπος κάνει εκλογές και βγάζει όποιο θέλει πρόεδρο η πρωθυπουργό για όσους θέλουν να χωθούν στον ηλεκτρονικό πόλεμο...Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό της Μέρκελ δέκα χρόνια... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, της είπε ότι αν γνώριζε για την παρακολούθηση θα την είχε σταματήσει...

    Ωστόσο η εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρει πως ο αμερικανός πρόεδρος γνώριζε από το 2010 για την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ....Ο Ομπάμα δεν έβαλε τέλος στην επιχείρηση αυτή, αντίθετα άφησε να συνεχιστεί, φέρεται να δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της NSA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Η Μάρθα Coakley, μια από της μεγάλε ερευνητές στο Wellesley College ονομάστηκε "Twitter βόμβες...Το κινητό της Μέρκελ βρισκόταν στον κατάλογο της αρμόδιας υπηρεσίας της NSA (SCS- Special Collection Service) από το 2002, υπό τον χαρακτηρισμό (GE Chancellor Merkel), και ήταν ακόμα σε αυτόν μερικές εβδομάδες πριν ο Ομπάμα επισκεφτεί το Βερολίνο τον Ιούνιο...

    Έγγραφο της NSA λέει με ημερομηνία Οκτωβρίου 2006 και το οποίο δόθηκε στο προσωπικό της Υπηρεσίας των Σημάτων Πληροφοριών (SID) έφερε τον τίτλο ((Οι πελάτες μπορούν να βοηθήσουν τη SID να αποκτήσει Στοχευμένους Τηλεφωνικούς Αριθμούς))...

    Σε μία πρόσφατη περίπτωση αμερικανός αξιωματούχος έδωσε στη NSA 200 τηλεφωνικούς αριθμούς από 35 ηγέτες του κόσμου!!!!!!!.... Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα είναι πιθανώς διαθέσιμη από κάποια ανοιχτή πηγή, τα κέντρα παραγωγής πληροφοριών κατέγραψαν 43 άγνωστους στο παρελθόν τηλεφωνικούς αριθμούς.... Αυτοί μαζί και με μερικούς άλλους έγιναν στόχος, σημειώνει το έγγραφο της NSA...

    Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι τα νέα τηλεφωνικά νούμερα είχαν βοηθήσει την Υπηρεσία να
    ανακαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για νέες επαφές που πρόσθεσε στις παρακολουθήσεις της: (Αυτά τα νούμερα οδήγησαν σε πληροφορίες για άλλους αριθμούς που έχουν εν συνεχεία σκοπό να παρακολουθηθούν)...

    Αλλά το έγγραφο αναγνωρίζει ότι οι υποκλοπές των αριθμών αυτών είχαν παράγει «μικρή δημοσιεύσιμη πληροφορία».... Στον απόηχο της υπόθεσης υποκλοπής του τηλεφώνου της Μέρκελ, οι ΗΠΑ δέχονται διεθνείς επικρίσεις ότι οποιαδήποτε πληροφορία που έχει ληφθεί κατασκοπεύοντας φιλικές κυβερνήσεις είναι κάτι παραπάνω από μία διπλωματική ζημιά...

    Η παλιά επιτυχία αυτή οδηγεί την S2 να υποθέσει αν υπάρχουν σύνδεσμοι της NSA, των οποίων οι υποστηρικτές θα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις τηλεφωνικές λίστες τους με την υπηρεσία, ως πιθανές πηγές πληροφοριών. Η S2 καλωσορίζει κάθε τέτοια πληροφορία....

    Τέλος, το σημείωμα τονίζει ότι μερικές φορές αυτές η SID αποκτά πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων προσωπικών επαφών αμερικανών αξιωματούχων.... Αυτές μπορεί να περιέχουν πληροφορίες για επαφές ξένων πολιτικών ή στρατιωτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων οικίας, κινητών ή φαξ....ΞΥΠΝΆΤΕ ΕΚΕΊ ΣΤΟΝ ΣΎΡΙΖΑ......ΑΝ ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟ ΦΎΓΕΤΕ ΤΩΡΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση