GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη διαρροή στο Wikileaks

Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και συνεργάτες του. "Η κυβέρνηση δ...


Έκτακτη σύσκεψη έχει συγκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και συνεργάτες του. "Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας", υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά τη δημοσιοποίηση σήμερα από το Wikileaks συνομιλιών μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, από την οποία προκύπτει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να επιθυμεί και να πιέσει για καθυστέρηση και μετάθεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος για μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με το Brexit, δηλαδή για μετά τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση "περιμένει εξηγήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα για παραμονή στην ΕΕ είναι η επίσημη θέση του".

Όπως αναφέρεται σχετικά και στο δημοσίευμα του Guardian, ειπώθηκε ότι το βρεατινικό δημοψήφισμα προσθέτει περαιτέρω εμπλοκή η οποία πρέπει να συζητηθεί, καθυστερώντας μια πιθανή "στιγμή της αλήθειας" για μετά την ψήφο του Ιουνίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση