GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουβέλης: Έτοιμος να επιστρέψω στον ΣΥΡΙZΑ αν με καλέσει ο πρωθυπουργός

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωτικ...


«Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εκφράζοντας την ετοιμότητά του να επιστρέψει στο κυβερνών κόμμα, ύστερα από ενδεχόμενη πρόσκληση από τον πρωθυπουργό.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη μελλοντική υπουργοποίησή του.

Εκτίμησε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η εξέλιξη αυτή, επισήμανε ο κ. Κουβέλης «αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010», συμπληρώνοντας ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν έχει εκλογικό σενάριο, πόσω, μάλλον, που, εν προκειμένω, η λαϊκή εντολή είναι και ρητή και πρόσφατη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση