GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωδάνειο 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farm

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατ. ευρώ με την εταιρεία Creta Farm SA υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε ει...


Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατ. ευρώ με την εταιρεία Creta Farm SA υπέγραψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με την υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιείται η πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα που επωφελείται από τη στήριξη που προσφέρει η εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη.

«Σήμερα εγκαινιάζεται και επίσημα το Σχέδιο Γιούνγκερ στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη σημαντική πράξη ενός σχεδίου από το οποίο η χώρα φιλοδοξεί ότι θα υπάρξουν τεράστια οφέλη», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. «Γίνεται, ταυτόχρονα, σε μια συγκυρία η οποία προέκυψε από ένα πολύ θετικό βήμα που έγινε χθες το βράδυ στο Εurogroup και σηματοδοτεί αυτό για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και καιρό, στην ιδέα δηλαδή ότι κλείνει ένας κύκλος για την ελληνική οικονομία, ένας κύκλος ισχυρής σταθεροποίησης της οικονομίας προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε σε μια περίοδο ισχυρής, ελπίζουμε, διαχειρίσιμης ανάπτυξης και επιστροφής σε θετικά πρόσημα για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

«Σε αυτή τη προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποτελεί στρατηγικό εταίρο» τόνισε ο κ. Σταθάκης ενώ πρόσθεσε ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα, έχουν αναρτηθεί τα 42 πρώτα έργα του σχεδίου Γιούνκερ τα οποία θέλουμε να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για το επόμενο διάστημα. Δεν είναι εύκολο. Έχει πάρα πολύ δουλειά αυτή η προσπάθεια. Εμείς θα πυκνώσουμε τις προσπάθειες να υπάρξει ωρίμανση των έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση