GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Μακελειό σε λέσχη φίλων της Ρεάλ, τουλάχιστον 16 νεκροί (φωτογραφίες)

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ από καταιγισμό πυρών πολυβόλων τριών δραστών που είχε στόχο έν...


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ από καταιγισμό πυρών πολυβόλων τριών δραστών που είχε στόχο ένα καφέ στην πόλη Μπάλαντ, όπου κατοικεί κυρίως σιίτες, 80χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, ανέφεραν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Οι δράστες πέρασαν από τρία σημεία αστυνομικού ελέγχου πριν φτάσουν στο καφέ, όπου και πυροβολούσαν για περίπου δέκα λεπτά από τα οχήματα τα οποία επέβαιναν πριν τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το καφέ al Furat ήταν το μέρος συνάντησης της λέσχης φίλων της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ρεάλ Μαδρίτης. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο μετά την επίθεση, δείχνουν λίμνες αίματος να καλύπτουν το πάτωμα, κάτω από αφίσες του προπονητή της ομάδας Ζινεντίν Ζιντάν.

Λίγη ώρα αργότερα ένας από τους δράστες της επίθεσης στο καφέ πυροδότησε την ζώνη εκρηκτικών που φορούσε σε μια κοντινή αγορά οπωροκηπευτικών, μετά από καταδίωξη του και ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και μέλη σιιτικής πολιτοφυλακής. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Κάτοικοι ανέφεραν πως συνέλαβαν τον άνδρα αυτόν σε ένα κοντινό σπίτι όπου διέφυγε, μετά την επίθεση. Όπως τόνισαν, αφού ομολόγησε την συμμετοχή του στην επίθεση, τον έκαψαν ζωντανό. 

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι αντίκρισε το απανθρακωμένο πτώμα ενός φερόμενου δράστη να κρέμεται ανάποδα έξω από το καφέ σήμερα το πρωί. 

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο καφέ της πόλης, ένα τμήμα της οποίας είχε καταληφθεί το 2014 από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση