GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Στις 17 Ιουνίου η συζήτηση της αίτησης αναστολής του Mega

Στις 17 Ιουνίου 2016 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, με την οποία ζ...


Στις 17 Ιουνίου 2016 θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, με την οποία ζητεί να «παγώσουν» προσωρινά οι υπουργικές αποφάσεις για την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων καναλιών.
Παράλληλα, αναμένεται και ο προσδιορισμός της συζήτησης των αιτήσεων και των τηλεοπτικών Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, οι οποίες αφορούν στις άδειες, με αιχμή αυτή με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται  τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Επιπλέον, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρωεκπομπής υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ έχει συζητηθεί  αίτηση αναστολής, και εκκρεμεί προσφυγή, του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού «Ο Λόγος» (Mega Κύπρου), ο οποίος ζητεί να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση