GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

20 εκατ. ευρώ επενδύει η ELBISCO

Στην υλοποίηση επένδυσης 20 εκατ. ευρώ προχωρά η ELBISCO ΑΕ, με την οποία ολοκληρώνεται ένα τριετές επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους ...


Στην υλοποίηση επένδυσης 20 εκατ. ευρώ προχωρά η ELBISCO ΑΕ, με την οποία ολοκληρώνεται ένα τριετές επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς, η οποία θα λειτουργήσει στις αρχές του 2018.

Η λειτουργία της νέας γραμμής παραγωγής θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την ELBISCO, αυξάνοντας την παραγωγική της δυνατότητα στη φρυγανιά κατά 40%. Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες λιανεμπορίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επίσης, σημειώνεται ότι τα επιχειρησιακά οφέλη και οι δυνατότητες που θα προκύψουν από την επένδυση θα επιτρέψουν στην ELBISCO να διατηρήσει την ηγετική θέση της στην εγχώρια αγορά φρυγανιάς, να ενισχύσει μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και την κερδοφορία της μέσω των εξαγωγών και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων της.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί στη Χαλκίδα με επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της ELBISCO, καθώς η εταιρεία έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι, όπου λειτουργεί η υφιστάμενη γραμμή φρυγανιάς.

Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φρυγανιάς θα συνεχίσουν στη νέα μονάδα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Η εταιρεία θα μεριμνήσει για την καθημερινή μεταφορά τους από και προς το εργοστάσιο της Χαλκίδας. Η ELBISCO έχει επίσης προβλέψει ένα ειδικό πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης με πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, προκειμένου να στηρίξει όσους εργαζόμενους επιλέξουν να μη συνεχίσουν στη νέα γραμμή παραγωγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, η ELBISCO επιτυγχάνει θετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, θωρακίζει τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην ελληνική και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε ένα άλμα εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία για την εταιρεία, για τους εργαζομένους της και για την ελληνική οικονομία.»

Η ELBISCO AΕ διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Κρις Κρις, Elite, Αλλατίνη, Βοσινάκη και Forma. Η εταιρεία, με μία μακρόχρονη πορεία στην αγορά τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν γευστική απόλαυση αλλά και Υψηλή Διατροφική Αξία, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση