GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναϊρόμπι: 4 άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια μετά από 6 μέρες!

Μετά από πολύωρη μάχη με το χρόνο και αγωνιώδεις προσπάθειες, διασώστες ανέσυραν σήμερα στο Ναϊρόμπι ζωντανή μια γυναίκα από τα ερείπ...


Μετά από πολύωρη μάχη με το χρόνο και αγωνιώδεις προσπάθειες, διασώστες ανέσυραν σήμερα στο Ναϊρόμπι ζωντανή μια γυναίκα από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει πριν από έξι ημέρες.

Η επιζήσασα εντοπίστηκε το πρωί από σωστικά συνεργεία μέσα σε μια κοιλότητα στα συντρίμμια του κτιρίου, χρειάστηκαν όμως ώρες για να μπορέσει να βγει από αυτά καθώς τα μέλη των συνεργείων πάσχιζαν να τη σώσουν χρησιμοποιώντας εργαλεία και τα γυμνά χέρια τους.

Λίγες ώρες αργότερα, τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν από τα χαλάσματα του κτιρίου. «Φανταστικά νέα! Τρεις ακόμη άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του κτιρίου στη συνοικία Χουρούμα. Ένας άνδρας και δύο γυναίκες» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Ερυθρός Σταυρός στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο υπό τις επευφημίες του πλήθους στη συνοικία Χουρούμα της πρωτεύουσας της Κένυας,  όπου γιατροί της έδωσαν οξυγόνο και της χορήγησαν ενδοφλέβιο ορό. Σύμφωνα με τον Πίους Μασάι, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Κένυας, η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της κι ήταν σε θέση να μιλάει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη διάσωσή της.

Προχθές Τρίτη ένα βρέφος επτά μηνών βρέθηκε ζωντανό έπειτα από σχεδόν 80 ώρες αφού βρέθηκε μέσα σε «μια κοιλότητα, τυλιγμένο με μια κουβέρτα», σύμφωνα με την κενυατική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Όμως η μητέρα του πέθανε στην κατάρρευση του πολυώροφου κτιρίου.

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν το κτίριο κατέρρευσε το βράδυ της Παρασκευής έπειτα από ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

Ο απολογισμός των τριάντα έξι θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί πολύ ακόμη, καθώς άλλοι 80 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν ανέρχεται σε 137.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση