GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Χάσαμε το μετάλλιο για 4 εκατοστά

Στιγμές... Ντέμπρετσεν έζησε σήμερα στο Λονδίνο ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Όπως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, έτσι και τώρα ο Έλληνας...


Στιγμές... Ντέμπρετσεν έζησε σήμερα στο Λονδίνο ο Κριστιάν Γκολομέεβ. Όπως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, έτσι και τώρα ο Έλληνας κολυμβητής έχασε για τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση (σε επίπεδο ανδρών), καθώς τερμάτισε τέταρτος στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με 21.89. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Νόρα Δράκου ολοκλήρωσε εξαιρετικά την προσπάθειά της παίρνοντας, όπως και το 2012, την πέμπτη θέση με 25.04 και βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το ατομικό της ρεκόρ. 

Η θέση στο βάθρο αποδείχθηκε ρεαλιστικός στόχος για τον Γκολομέεβ, ο οποίος θα μπορούσε να ανέβει τουλάχιστον στο τρίτο σκαλί, αν όχι και πιο πάνω. Ο πρωταθλητής του Εθνικού επανέλαβε με... ακρίβεια τη χθεσινή του επίδοση (21.89), δύο εκατοστά πάνω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, και είδε το μετάλλιο να... γλιστράει από τα χέρια του, όπως είχε συμβεί και τη Δευτέρα στα 4Χ100μ. Ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ, που κατέλαβε την τρίτη θέση, έκανε 21.85, ενώ δεν ήταν μακριά και οι δύο πρώτοι. Ο Γάλλος Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου, Φλοράν Μανοντού, έστω κι αν δεν ήρθε φορμαρισμένος στο Λονδίνο, συνέχισε την κυριαρχία του στο αγώνισμα, τερματίζοντας στο -μέτριο για τις δυνατότητές του- 21.73, ενώ ο Ουκρανός Άντρι Γκοβόροφ με 21.79 πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ασημένιο μετάλλιο, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα.

Ο Γκολομέεβ δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος, αν και παραδέχθηκε ότι στενοχωρήθηκε για την απώλεια του μεταλλίου. «Ήταν και πάλι ένας καλός χρόνος, για τέσσερα εκατοστά χάθηκε το μετάλλιο. Είναι καλά για την κατάσταση που βρίσκομαι, χωρίς να έχω ξεκουραστεί 100%. Σίγουρα έχουμε κρατήσει κάτι για το Ρίο και ελπίζω εκεί να μας βγει καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις μου, στενοχωρήθηκα μεν που δεν πήρα το μετάλλιο, αλλά χαίρομαι για τους χρόνους μου και για το γεγονός ότι είμαι σε καλό δρόμο», δήλωσε ο 23χρονος αθλητής του Εθνικού Πειραιά. 

Μετά την τέταρτη θέση στα 50μ. ύπτιο χθες, η Νόρα Δράκου... επέστρεψε στη συνηθισμένη πέμπτη θέση της σήμερα στα 50μ. ελεύθερο. Την ίδια που είχε πάρει το 2010 στα 50μ. ύπτιο και το 2012 στα 50μ. ελεύθερο και στα 4Χ100μ. Τερμάτισε σε 28.04, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ (28.05 είχε κάνει στον τελικό του Ντέμπρετσεν, το 2012), επίδοση που όμως δεν την άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. «Ήθελα ένα χρόνο κάτω από 25΄΄. Αφού κολύμπησα 25.06 χθες, που ήμουνα έτσι όπως ήμουνα (σ.σ. μετά τον τελικό των 50μ. ύπτιο), θεωρούσα πως σήμερα θα πάω πολύ πιο γρήγορα. Ήταν καλό όμως. Ήμουν λίγο μουδιασμένη σήμερα, λίγο κουρασμένη, δεν ήμουν τόσο συγκεντρωμένη όσο χθες, που είχα μεγάλη ένταση. Παρόλα αυτά βγάζω γρήγορες κούρσες και θεωρώ ότι θα πάω ακόμη καλύτερα στους Ολυμπιακούς, που είναι ο βασικός μου στόχος. Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά». 

Η Ρανόμι Κρομοβιτζότζο ξόρκισε τους... ευρωπαϊκούς δαίμονές της με μία εξαιρετική κούρσα, που τη βρήκε νικήτρια με 24.07, κάνοντας και ρεκόρ αγώνων. Η Ολλανδή «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν είχε κερδίσει ποτέ ως σήμερα ατομικό τίτλο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά όμως δεν άφησε περιθώρια στην -κάτοχο του τίτλου από το Βερολίνο- Φραντσέσκα Χάλσαλ να την απειλήσει. Η Βρετανή τερμάτισε σε 24.44, με τη Δανή Ζανέτ Ότεσεν να συμπληρώνει το βάθρο σε 24.61. Στα 39 της χρόνια (!), η Σουηδή Τερέζ Αλσχάμαρ έμεινε όγδοη με 25.15 και ξέσπασε σε κλάματα στη μικτή ζώνη. «Δεν ξέρω πώς το κάνει αυτό η κοπέλα. Εγώ μετά από εγκυμοσύνη και παιδί, δε νομίζω να μπορούσα να συνεχίσω. Αυτές βέβαια είναι άλλες χώρες, προηγμένες, με άλλες οικονομικές απολαβές και αναγνωρισιμότητα. Δεν ξέρω αν ήμουν σε μια τέτοια χώρα τι θα έκανα, αλλά στην Ελλάδα... όχι», σχολίασε η Δράκου για την κατά 15 χρόνια μεγαλύτερή της Αλσχάμαρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση