GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 60 χρόνια ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών του ΕΣΥ!

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο ΕΣΥ επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ζητώντας επιτάχυνση των προσλήψεων. Ο Παν...


Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο ΕΣΥ επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ζητώντας επιτάχυνση των προσλήψεων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι έχει αρχίσει η τουριστική περίοδος «και το σύστημα υγείας της χώρας μας, ειδικότερα σε περιοχές που κατακλύζονται από επισκέπτες, οι οποίοι προσέρχονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα υγείας, έχει τρομερές ελλείψεις».

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι οι αποχωρήσεις των γιατρών από το Σύστημα είναι συνεχείς, χωρίς να αναπληρώνονται, ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών του ΕΣΥ είναι τα 60 έτη, πολλοί αναμένεται σύντομα να συνταξιοδοτηθούν, και εκτιμά ότι «εάν το Σύστημα Υγείας δεν ενδυναμωθεί με νέο προσωπικό, σύντομα θα έχουμε το κλείσιμο αρκετών δομών δημόσιας περίθαλψης».

Επίσης, ο ΠΙΣ ζητά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να βρει τα ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, σημειώνοντας ότι σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται και οι λειτουργοί της υγείας, «οι οποίοι με αξιοθαύμαστες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις και παρά τη μείωση των αποδοχών τους κατά 50%, έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν το Σύστημα Υγείας». Ακόμη, ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρωθούν, αφού, όπως σημειώνει, «παραμένουν απλήρωτοι για έξι μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση