GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Από 75% έως 102% τα ποσοστά αναπλήρωσης στο νέο ασφαλιστικό

Με την κατάθεση από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ξ...


Με την κατάθεση από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ξεκίνησε σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η συζήτηση των άρθρων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε αναλογιστική μελέτη, η οποία έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και αφορά τα κύρια ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, δηλαδή το 90% του ασφαλιστικού συστήματος. Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, εκκρεμεί η αναλογιστική μελέτη για το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) λόγω των εκτεταμένων νομοτεχνικών βελτιώσεων, που προέκυψαν κατά τη διαπραγμάτευση και θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος κατέθεσε ακόμη τέσσερις ειδικές μελέτες.

Ζητήσαμε από το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, ειδική μελέτη για τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, ώστε να τηρηθεί η συνταγματική επιταγή για το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, και από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) μελέτη για την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε επίσης νομοτεχνικές βελτιώσεις, όπως η επέκταση της μεταβατικής ευνοϊκής ρύθμισης για όλους τους νέους επιστήμονες και όχι μόνο τους γιατρούς τους μηχανικούς και τους δικηγόρους, αλλά για όλους τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι με το νέο ασφαλιστικό σύστημα, τα ποσοστά αναπλήρωσης, τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις, ξεπερνούν το 102% για τις μικρές συντάξεις και για όλες τις άλλες το 75%.

«Δεν υπάρχει στην Ευρώπη δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι πρόκειται για μία μεταρρύθμιση που στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της Δικαιοσύνης δεν κάνει περικοπές, αλλά προστατεύει τους συνταξιούχους και τόνισε ότι η μεταρρύθμιση «δεν ήρθε μεταφρασμένη», αλλά αξιοποιήθηκαν επιστήμονες, όπως τα μέλη της Επιτροπής Σοφών, στα οποία περιλαμβάνονταν στελέχη προερχόμενα από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση