GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόρεια Κορέα: Γιατί απελάσαμε τον ανταποκριτή του BBC

Ο ανταποκριτής του BBC απελάθηκε από τη χώρα, εξαιτίας των φραστικών επιθέσεών του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αν...


Ο ανταποκριτής του BBC απελάθηκε από τη χώρα, εξαιτίας των φραστικών επιθέσεών του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι έχει απαγορευτεί δια παντός, η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για το δημοσιογράφο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, που είχε μεταβεί μαζί με μία παραγωγό και έναν βιντεολήπτη στη Βόρεια Κορέα, ενώ η σύλληψη έγινε την Παρασκευή, πριν από την αναχώρηση από τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε για οκτώ ώρες από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να υπογράψει δήλωση.

Ο ίδιος και τα μέλη του συνεργείου οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με το BBC, ενώ η αναφερόμενη ομάδα βρέθηκε στη Βόρεια Κορέα πριν από το κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος συνοδεύοντας ομάδα ερευνητών που πραγματοποιούσε επίσκεψη εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση